Personal stuff

Nieuw kapsel || Mijn haarprobleem …

Bah… ik ben mijn haar weer zat! Hierboven zit het er nog best oké uit, maar dat was net na een bezoekje aan de kapper. Ik ben begonnen met de highligts omdat ik blond haar leuk vind, maar het ligt totáál niet dicht bij mijn eigen haarkleur! Verder droogt het mijn, toch al droge haar, gigantisch uit (het lijkt wel stro, ècht!) En ziet het er na een klein tijdje alweer niet uit door mijn donkere uitgroei, hierdoor lijkt het vet 😦 DUS ik wil een nieuw kapsel ….

Op de bovenstaande foto kun je mijn haar goed zien. Een paar keer blonde highlights, dus blond (en heel droog) aan de onderkant en donker aan de aanzet…

Ik wil dus iets anders, naja moet eigenijk! Mijn haar is zo droog dat het pluist als een gek en mijn eigen haarkleur vind ik absoluut niet mooi. Het is een beetje een mix van heel onbestemd donkerblond / vaal bruin… i do not like! Verder ben ik grijze haren aan het kweken! Ja nu al!! Ik heb er op mijn scheiding zeker een stuk of 20 en daar word ik ook niet blij van.

Het plan

Ik wil/moet mijn haar dus verven in een kleur die dichter bij mijn haar ligt, zo valt de uitgroei minder op. Verder moet er toch een flink stuk af, vooral de punten zijn hartstikke droog (zeker een cm of 10)

Ik denk dat ik vandaag maar een afspraak ga maken voor morgenmiddag bij de Cosmo kapper! Een flink stuk eraf en een andere kleur… Ik ben benieuwd wat ze voor advies geven. 😦 ik was net zo blij dat mijn haar weer een beetje lang was….

Wat zou jij doen met mijn haar?

0 gedachten over “Nieuw kapsel || Mijn haarprobleem …

  1. Ik zou het in je eigen kleur verven zodat je de uitgroei inderdaad niet ziet, dode punten eraf en dan maar weer groeien. Eens in de week maskertje voor je haar, en conditioner en serum. Tenminste … dat denk ik dat ik dat zou doen haha 😛

    Like

  2. Ik heb ook altijd neiging naar droog haar komt doordat ik hartstikke ziek ben en veel mijn haar kleur. Ik heb orofluido tekoop bij medusa Sliedrecht echt wondermiddel!

    Like

  3. Ik heb lange tijd hetzelfde probleem gehad: mijn haar in een andere kleur gezet dan mijn eigen kleur – het beu zijn – geen uitgroei willen, maar toch je eigen kleur willen.
    Ik ben toen ook naar de kapper geweest met de boodschap “Zorg ervoor dat het terug op mijn eigen kleur lijkt.” Vier maand en een knipbeurt later, zie je nog steeds geen uitgroei. Goed gedaan van mijn kapper ^^
    Veel succes ermee!

    Like

  4. Ben benieuwd wat ze tegen je gaan zeggen! Het is inderdaad wel even nodig aan de foto te zien. Zonde he dat zulke leuke veranderingen zo’n schade toebrengen aan je haar. Ik had dat zelf ook altijd met permanent. Zo jammer 😦

    Ben benieuwd naar je nieuwe coupe!

    Like

  5. Ik vind als er veel verschil is tussen de uitgroei, dat het er vaak al wat minder mooi uitziet. (Bijvoorbeeld zwart geverfd haar met blonde uitgroei…) Ik denk dat lichtbruin je heel mooi staat, samen met een wat langere bob! ^^

    Like

  6. Zit op t moment gedeeltelijk met hetzelfde 😦 15 maanden geleden begonnen met mn haar blonderen (had opzich prima kleur) en toen kreeg ik zulke verschrikkelijke uitgroei (en gele/oranje punten) en daarna is het zelfs een keer groen geworden en nu probeer ik het uit te laten groeien door elke keer low en highlights te laten aanbrengen. NU zit ik alweer met donkerdere uitgroei (begint op te vallen nu) dus moet daar weer highlights in laten zetten. Nooit meer verven voor mij iig 😛 slecht voor mn haar niet normaal!

    Like

  7. Ik heb ook altijd mijn heen geverfd tot een jaar geleden. M’n haar was ook zo droog net stro. Op een gegeven moment heb ik gezegt ik ga m’n geen niet meer verven! Toen m’n haren ook in m’n eigen Haarkleur laten verven en toen alles uit laten groeien. 3 maanden geleden 15/20 cm van m’n haren afgeknipt en nu is het allemaal m’n eigen kleur zonder verf! M’n haren zijn echt veel gezonder en ga ze echt noooooooit meer verven!

    Like

  8. Als ik jou was zou ik eerst je haar verven en een klein puntje eraf.
    Je haar krijg daar al een boost van en is dan ook minder droog.
    Als het dan toch niet bevalt kan je er altijd nog een stuk afhalen.

    Mijn haar droogde ook altijd uit bij blondering/high lights en liep rond als een pluizenbol.

    Ben zeer benieuwd hoe het gaat worden.
    Groetjes Diana

    Like

  9. Heb zelf mijn haar ook echt net laten knippen, 15 centimeter eraf.
    Ben er eigenlijk wel heel erg blij mee! Het is er een stuk frisser en groeier van geworden!
    Ben benieuwd naar jouw resultaat. 🙂

    Like

  10. op de eerste foto vind ik t mooi! had t pas ook in me eigen kleur geverfd donkerblond vond ik t weer zo saaiig heb t toch weer blonder gemaakt! ik ben een type ben ik blond wil ik bruin en andersom ohh vreselijk ^^

    Like

  11. moeilijk… ik zou het dan wel iets naar de bruine kant laten gaan misschien beetje koperachtig er tussen?
    ben benieuwd naar het resultaat!
    xx

    Like

  12. Qua kapsel vind ik het erg moeilijk, maar ik denk dat je er inderdaad verstandig aan doet als je het iets donkerder maakt richting je eigen haarkleur. Ik heb ook eens een periode gehad waarin ik steeds maar weer blonde highlights deed om blonder te worden, maar ook mijn haar ging er van naar de knoppen. Net een bosje stro. Nu heb ik weer mijn eigen haarkleur terug (na veel spoelingen) en ziet mijn haar er weer veel gezonder uit. Het blonde droge haar (met bruine kleur er overheen) is nu zo goed als helemaal uitgegroeid. Succes!

    Like

  13. Als ik jou was, zou ik er inderdaad een flink stuk af laten halen, iets langer dan een bob.. maar wel allemaal op dezelfde lengte. En dan met slag erin, niet gestijld. De kleur zou ik warm doen, ik denk dat dat mooi past bij je ogen, een beetje warmrood naar bruin neigend.. Goh ik weet niet zo goed hoe ik dit uit moet leggen dus ik heb even een foto gezocht en dit is wat ik je zou adviseren: http://www.kapsels.net/kapsels5/jds4.jpg zoiets, en dan met iets meer krul (zonder permanent, gewoon met je handen er in kneden) en dan nog ietsjes langer.. ongeveer mijn oude lengte maar dan weet je nog net zoveel.. net boven je schouders! Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden 😉

    Like

  14. Aaah grijze haren! Ik heb ze ook al! Ben 23, dus ik hoopte eigenlijk dat ik ze minimaal de komende 7 jaar nog niet zou zien, maar neehoor;)
    Ik denk dat donkerbruin je ook wel mooi zou staan!

    Like

  15. Wat vervelend voor je! Ik zou zeker de dooie punten eraf knippen en het daarna in laagjes laten knippen. Misschien is een boblijn wel iets voor jou? Maar ik heb er geen verstand van. Er zijn verschillende sites waar je een foto van jezelf kan uploaden en verschillende kapsels en kleuren kan passen.
    xoxo

    Like

      1. oh die moet ik dan gemist hebben 😦
        heb je misschien een link voor me?
        haha sorry voor al deze vragen, het is ook een heel leuk artikeltje trouwens!
        xxx

        Like

  16. Ik denk dat een rood-bruine tint, niet té overheersend rood, maar gewoon een rode gloed erover heen ook wel erg leuk zou staan en dan in een lange bob (op schouder-lengte) je ook erg goed zou staan! Succes ermee Ilja!

    Like

  17. Hee nog een vraagje he,
    Is die knip wat je op de bovenste foto in hebt van de huidige lijn?
    Ik heb in almelo hengelo en enschede gekeken, in den bosch maar nergens kan ik hem bij de hm vinden.. en vind ‘m zo gaaf!
    En op internet is hij ook niet te vinden…

    Groetjes Mariska

    Like

  18. Ja, ik ben altijd helemaal voor een andere look. Wanneer ik mn lange haar beu ben, laat ik het kort knippen en dan begint het laten groeien (na een tijdje) weer opnieuw. Denk niet dat ik de persoon ben om advies te geven want dat luidt meestal: “schaar er in!”. 😉

    Like

  19. Je moet bij het kruidvat eens kijken naar de John Frieda Go blonder spray… Die spray je op de uitgroei en dan fohn je. Door de warmte activeert het en wordt je haar een beetje lichter. Ik heb dezelfde basiskleur als jij en ook blond voor de rest en zo werk ik mijn uitgroei altijd wat bij en kan ik de kapper een beetje uitstellen 🙂 Echt goed spul!

    Like

    1. Henna is misschien net wat beter voor je haar,
      maar je krijgt je haar nooit over geverft omdat henna hartnekkig is.
      Dit moet je geheel laten uitgroeien, niet altijd heel fijn 🙂

      Like

  20. Hey Ilja,

    Zelf doe ik kappers opleiding voor t 3e jaar.
    Als ik je advies zou mogen geven zou ik idd de dode punten er uit laten knippen, zo kun je nog lengte behouden en is toch het ongezonde eruit.
    Misschien met wat meer lagen erin, staat erg vlot!
    Wat verven betreft zou ik het in ieder geval NIET meer laten blonderen. Volgends mij had je dit met high lights laten doen ? Blondeer is namelijk niet heel erg goed voor je haar. Hier word het droog en stug van.Zeker in haar met slag erin.
    Ik zou proberen terug te gaan na je eigen haarkleur. Mocht je het dan later toch nog donkerder willen kun je altijd nog low lights laten zetten, of high lights mocht je het lichter willen, maar dan zeker niet met blondeer. Maar dan gewoon met verf.
    Veel succes! 🙂

    Like

  21. Ahhh, lastig is dat. Ik heb zelf ook altijd issues met mijn kapsel, haha. Ik heb het niet geverfd, maar ik wil het graag lang houden maar er moet wel een stuk vanaf (ook doordat het droog en dood is, net als bij jou). Ik ben slecht in haaradvies geven, dus dat doe ik maar niet, maar ik hoop dat ze een leuk kapsel voor je kunnen verzinnen bij je kapper!

    Like

  22. Je moet het masker gebruiken van Goldwell rode pot bruine deksel verkrijgbaar bij de kapper! Extreem uitgedroogd haar wordt boterzacht!

    Jouw haar afknippen is echt geen optie, goed verzorgen met een goed masker heb ik ook gedaan en het is nu soepel!

    Like

  23. Hee Ilja, veel vrouwen gaan voor een ‘nieuw’ kapsel als ze aan een nieuwe fase in hun leven beginnen, of bij een grote verandering (nieuwe baan, nieuwe opleiding volgen enz). Misschien geldt dir voor jou ook wel?
    Ik vind je haar op de eerste foto echt heel mooi, en een heel leuk elastiek! Ik denk dat een wat korter kapsel jou ook mooi zal staan.

    Like

  24. Ik zou een halflange bob nemen, misschien zo’n schuine, net als Lieke van Lexmond heeft, dat vind ik haar erg leuk staan en ik denk dat veel mensen dat kapsel goed kunnen hebben, ik heb zelf mijn haar al een aantal jaren in een schuine bob en ben het juist wat langer aan het laten groeien. ben je gelijk van die dode punten af. Qua verven zou je het ook uit kunnen laten groeien en dan coupe soleil nemen in plaats van highlights, dan wordt er volgens mij minder haar geverfd en dus minder schadelen. Haar verven is sowieso ook altijd schadelijk voor het haar, maar misschien wel minder dan blonderen.

    Like

  25. Ahh, dat is vervelend zeg!! Mijn haar is ook heel erg droog. Ik heb van mezelf een hele lelijke kleur asblond, dus wilde ik het bruin verfen, en mijn verfpoging tot bruin is mislukt, het werd paars/rood, nu is het oranje, heel erg lelijk! Grr, ik heb een hekel aan mijn haar!

    Like

  26. Balen joh! Mja, nu kan je haar weer gezonder worden en kan het erna weer bijgroeien! Ik zou het dus in een mooie warme tint bruin verven en er een pittig kapsel van maken!
    Maar op het moment dat ik deze comment schrijf, ben je al bij de kapper geweest 😉 Dus, what did u do?

    Like

  27. Hee….
    Ik ben zelf kapster en wat ik zal doen je haar aan de boven kant natuurlijk verven of een paar tinten lichter. Dan kan je aan de onderkant (de puntjes) blond maken, en een paar blonde highlights er door heen. Zo krijg je minder droog haar en als je gaat douchen altijd conditioner in je haar doen, anders word het heel erg droog dat moet ook als je niet je haar verft. Als je haar nu niet meer droog is kan je er misschien nog iets meer blonde plukken tussen doen, wel opletten dat het niet weer te droog word. Hopelijk heb je er iets aan. Gr Amalia

    Like

Plaats een reactie