Overige onderwerpen·Test & Review·Verzorging & vertroetelen

Review: Dove Hair Therapy – Nourishing Oil Care-lijn

Heel lang heb ik de producten van Dove niet aangeraakt, als 12 jarig meisje heb ik namelijk eens een flinke allergische reactie gehad op een dagcrème van Dove. Maar je huid veranderd, de formules veranderen en inmiddels gebruik ik de fijne producten an Dove weer volop!
Op dit moment ligt er een hele nieuwe haarverzoringslijn van Dove in de winkel, de Nourishing Oil Care-lijn. De nieuwe Dove Nourishing Oil Care-lijn bestaat uit een shampoo, een reguliere conditioner, een intensieve conditioner en een voedend masker. Ik heb alle 4 de producten nu een aantal keren gebruikt en vertel hieronder wat ik van de producten vind.
In de lijn vind je 4 producten:
  • Shampoo – €3,79
  • Conditioner – €3,79
  • Dagelijks intensieve conditioner – €4,99
  • Voedend masker – €6,99

De Dove Nourishing Oil Care-lijn is onderdeel van het Dove Hair Therapy-assortiment, een nieuw assortiment haarverzorgingsproducten van Dove voor droog en beschadigd haar. De producten uit deze nieuwe lijn bevatten gewichtloze oliën die zo licht zijn dat ze snel door het haar worden opgenomen zonder het haar zwaar en vet te maken. In de producten vind je onder andere amandel- en kokosolie.

De shampoo (€3,79) zit in een wit met gouden verpakking, net als alle andere producten van deze lijn. Het is een zachte shampoo die je elke dag kunt gebruiken, zelf was ik mijn haar niet èlke dag hoor, maar het zou kunnen! Je hebt maar weinig nodig van deze shampoo, met mijn lange haar heb ik slechts een kleine hoeveelheid nodig om het flink te laten schuimen.

Ik gebruik graag de volume shampoo van John Frieda (€8,99), maar deze shampoo is een prima goedkoper alternatief. Ik heb wel ècht een conditioner nodig, want zonder een conditioner is mijn haar een grote klit (Dit komt mede door de highlights die ik erin heb laten zetten, uhm plukjes stro). Eenmaal opgedroogd merk ik dat mijn haar lekker zacht is, goed volume heeft en mooi glanst.

De conditioner (€3,79) werkt prima, het is een normale conditioner die mijn haar lekker zacht maakt. Je neemt een ruime hoeveelheid en masseert dit lekker in je punten en de rest van het haar, conditioner hoef je niet op je hoofdhuid aan te brengen. Ondertussen was je gezellig de rest en na 2 minuutjes spoel je de conditioner uit, het resultaat is lekker zacht haar.

Voor mijn droge haar (door de geblondeerde plukjes) heb ik wel iets meer dan een gewone conditioner nodig, dus mijn voorkeur gaat zelf uit naar de speciale conditioner of het haarmasker.

De intensieve conditioner (€4,99) werkt hetzelfde als de gewone conditioner, maar heeft 3x zoveel voedingskracht (iets wat mijn droge bosje wel kan gebruiken) Een dubbele behandeling met de intensiteit van een masker, maar het gemak van een conditioner.

Dit is mijn meest favoriete product! Het maakt mijn haar heerlijk zacht, net zo zacht als het voedende masker, maar ik vind een tube veel makkelijker onder de douche dan een pot. Er zit ietsje minder in (masker 200ml/intensieve conditioner 180ml) maar hij is ook €2,- goedkoper.

Heb je droog haar en wil je een makkelijk kuurtje voor onder de douche, dan is dit je vriend!

Het haarmasker (€6,99) is lekker dik en romig en vind ik net zo fijn als de intensieve conditioner. Ik vind alleen een pot wat onhandig onder de douche. Gelukkig is deze van plastic en is het niet zo’n ramp als hij een keertje uit je handen glijdt! Een tip (die ik las bij Désirée) Breng het masker aan op je droge haar, en dan vooral lekker op je droge punten. Laat het een uur intrekken, ga ondertussen lekker blogpostjes lezen en spoel het daarna uit… Je haar is zijdezacht!

Conclusie:

Fijne producten, heerlijke geur en veel keuze! Mijn voorkeur gaat uit naar de shampoo in combinatie met de intensieve conditioner. Mijn haar was na gebruik lekker zacht, glanzend en vol. Het maakt mijn haar niet zwaar en het is ook betaalbaar.

Wat vind jij van de nieuwe Hair Therapy lijn?

0 gedachten over “Review: Dove Hair Therapy – Nourishing Oil Care-lijn

  1. Lijken me wel hele fijne producten. Ik doe dat ook wel eens dat ik een haarmasker of balsem in mijn haar doe en dan dit een uur in laten trekken of soms zelfs een hele nacht 🙂

    Like

  2. Ik heb deze lijn gewonnen op de Blog van Désirée!
    Echt.. wat een heerlijke producten!
    De geur is lekker en ik ben echt fan van de intensieve conditioner.
    Mijn haar word er echt zacht van!

    Like

  3. Heb zelf geen producten ervan, heb ook gewoon ‘normaal’ haar zullen we maar zeggen. We nogal pluizig soms maar dat komt door mijn laagjes en dan vliegt mijn haar alle kanten op, maar droog is het niet. klinkt wel heel fijn !

    Like

  4. Ziet er heeeeerlijk uit, deze lijn! Ik koop alleen amper Dove, omdat ze op dieren testen. Maar ik eet wel vlees en draag ook leer, I know.. erg hypocriet :’) Ik heb het gewoon niet met Dove, op de één of andere manier. Nou ja, ik wil je in ieder geval complimenten geven voor dit artikel. Je groeit enorm, en damn, wat zien je artikelen er gelikt uit tegenwoordig! Echt heel mooi, die foto’s, je Photoshop kunsten.. good job, Ilja!! 🙂

    Like

  5. Leuke review, die fotootjes zien er ook leuk uit! Ik ga ze nog eens proberen, mij lijkt die intensieve conditioner ook heel erg fijn!

    Like

  6. Ik heb deze shampoo van dove nog niet geprobeerd, maar ga het zeker doen! De vorige dove shampoo en conditioner heb ik wel gebruikt! Die is ook heel fijn! dus deze mag niet ontbreken in mijn douche! 🙂
    leuk gemaakt verder.

    Like

  7. heee,

    ik heb de Dove Nourishing oil intensieve conditioner, maar k ben niet zo bekend hiermee. werkt het gewoon hetzelfde als een normale conditioner? 2 minuten inlaten werken op nat haar en dan uitspoelen?

    X

    Like

Plaats een reactie