Overige onderwerpen

Beste Sinterklaas || Ik wil een dikke warme sjaal!

sjaalBrrrrrr, wat is het koud! Het is echt tijd voor mutsen, handschoenen en sjaals. Nu heb ik van al deze 3 dingen een hele voorraad… èrgens op zolder! Inmiddels heb ik de handschoenen van vriendlief ingepikt en heb ik bij Xenos een héle warme witte muts gekocht. Nu had ik een prachtige grijze sjaal, 3 meter lang en handgemaakt met vakjes en franjes, door mijn lieve moeder. Maar toen ze deze één dag van mij geleend had, werd haar fiets gepikt MET mijn sjaal in haar fietstas. Inmiddels zijn we een jaar verder en wordt het tijd voor een exemplaar dat minstens zo warm is! mutsenIk zit nog een beetje te twijfelen of ik voor de standaard zwarte sjaal ga, aangezien dat toch bij alles past en mijn jas ook zwart is. Aan de andere kant vind ik de pastelkleuren ook erg leuk, dat zachtroze (die is er ook in mintgroen en lichtblauw enzo). Wel lijkt zo’n colsjaal me erg lekker, omdat je er dan lekker in weg kunt kruipen en hem eventueel ook over je hoofd kunt dagen als het erg koud is.

De sjaals die je hierboven in mijn collage ziet zijn trouwens van Street-one, daar hebben ze lekker veel van die warme colsjaals. Misschien dat ik nog even wat winkels af ga snuffelen voor een bordeaux rode, dat lijkt me ook wel wat.

De grijze sjaal lijkt het meeste op de sjaal die mijn moeder voor mij gemaakt had. Alleen was deze gewoon recht, geen colsjaal en wel bijna 3 meter lang, heeeerlijk! Ze had hem gemaakt met allemaal blokjes van 7×7 cm ongeveer en aan het einde franjes. Echt zonde dat deze weg is, hij was zo lekker warm. Natuurlijk is het helemaal zonde van de fiets die gestolen was, deze was ook pas een maand oud! Maar dat dan toevallig mijn sjaal achterin zat was extra zuur, hier was ze erg lang mee bezig geweest.

sjaal 2

Deze 3 zijn van de C&A en zijn toch ook wel héél erg leuk. De gekleurde col vind ik toch ook wel heel gezellig, past toch best bij een zwarte jas denk ik?

Tegenwoordig zie je ook heel veel van die DIY projecten om je eigen sjaal te maken, bijvoorbeeld bij Action! Lijkt me ook wel erg leuk, maar ik heb daar misschien niet zoveel geduld voor. Dat zijn die grove grote bollen stof en je hebt dan ook van die grote haak-circels, misschien toch maar eens proberen!

Heb jij ook een favoriete sjaal, misschien een gemaakt door oma of zelf?

Welke sjaal zou jij uitzoeken?

Heb jij nog leuke tips voor mij, voor de perfecte warme sjaal?

-x- Ilja

10 gedachten over “Beste Sinterklaas || Ik wil een dikke warme sjaal!

  1. Ik heb er deze winter voor gekozen om zelf een sjaal te breien. Het is gemakkelijker als het lijkt je kan zelf kiezen welke vorm/kleur en de mijne is echt verschrikkelijk warm!
    Liefs Evelien

    Like

Plaats een reactie