Nailpolish & Nailart·Test & Review

Sally Hansen || Miracle Gel Nagellak

25Door mijn dunne nagels, veel huishoudelijk werk en klussen, is nagellak op het moment niet mijn grootste vriend. Het blijft nog geen dag mooi zitten en een dag soppen overleeft het al helemaal niet. Gelnagellak kan dat wel hebben, dat heb ik al eerder geprobeerd, maar dat vind ik een zéér arbeidsintensief klusje (met de lamp) en het eraf halen van deze lak vind ik een groot drama! Nu heb ik de afgelopen weken de nieuwe Miracle Gel nagellak van Sally Hansen uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik blij verrast ben. Het effect van een gel nagellak, zonder lamp en gewoon te verwijderen met nagellakremover…

26

De Miracle Gel-manicure bevat de gepatenteerde ‘Tube Technology’. Hierdoor komen er meer actieve bestanddelen vrij in de gellaag die de nagels voortdurend verzorgen en er zo voor zorgen dat de manicure tegen een stootje kan. Het resultaat? Super glanzende nagels die ultralang mooi blijven. De geavanceerde formule van de Color Coat en de Top Coat bevat een oligomeer en de Top Coat bevat daarnaast ook nog een foto-initiator. De foto-initiator in de Top Coat-formule gaat een verbinding aan met het oligomeer in de Color Coat, waardoor de formule zonder LED-/UV-licht uithardt. De manicure hardt na verloop van tijd steeds verder uit, waardoor de laag steeds sterker wordt. En dat zonder LED-/UV-lamp! Gewoon licht is al voldoende. En als je het tijd vindt voor een andere look, is Miracle Gel heel eenvoudig te verwijderen met een nagellakremover met of zonder aceton. Geen gedoe met weken, inwikkelen, schrapen of vijlen.

Sally Hansen Miracle Gel € 11,99 –  (te koop in 47 verschillende kleuren!)
Sally Hansen Miracle Gel Top Coat € 11,99 – (het zwarte flesje)

1Je begint met het aanbrengen van 2 laagjes van de gekleurde nagellak. De nagellak heeft een lekker breed kwastje, net als de gewone Sally Hansen nagellakken.

7Hier zie je 1 laagje van #400 Smartease. Zoals je ziet dekt dat nog voor geen meter, maar een 2e laagje maakt altijd veel goed. Wacht wel even tot het droog is voor je een 2e laagje aanbrengt, anders is het vrij stroperig.

6Hier zie je de kleur met 2 laagjes, dat ziet er al beter uit. Ik moet zeggen dat 3 dunne laagjes waarschijnlijk net iets mooier had geweest, maar dit voldoet ook.

5Tot slot breng je nog een laagje topcoat aan, dit is het lastigste van heel het proces. De topcoat is namelijk vrij dun en ´neemt een beetje van de gekleurde nagellak mee´, wat betekend dat je strepen kan krijgen in je kleur en dat je kwastje ´vies´wordt. Ik maak hem na het gebruik even schoon met een beetje nagellakremover, anders wordt mijn topcoat troebel. Het makkelijkste werkt het om in 1x een wat dikkere laag aan te brengen en niet te veel ´vegen´.

3Hier zie je #490 Twiggy op mijn nagel, een hele mooie taupe kleur voor dagelijks.

2En hier super fel, vrolijk #300 Electra Cute.

Wat vind ik ervan?

Ja dan het belangrijkste… werkt het?! Ik moet zeggen dat ik zeker onder de indruk ben van de houdbaarheid van de nagellak. Het blijft zeker geen hele week mooi zitten, maar het is bijna 4 hele dagen mooi gebleven. Dat nagellak 4 dagen mooi is gebleven, zonder stukken eruit en chips, is voor mij heel bijzonder. Ik heb namelijk zeer zachte nagels en heb vaak na een paar uurtjes alweer een beschadiging aan mijn nagellak. Dat komt mede omdat ik door mijn werk heel de dag met mijn handen in een sopje zit en dan vervolgens thuis aan het koken, huishouden en klussen ben!

Ik vind het lastiger aanbrengen dan gewone nagellak met een sneldrogende topcoat, maar het blijft zeker langer zitten. Ook het verwijderen is net zo makkelijk, gewoon met nagellakremover. Dus geen gedoe met weken, vijlen, drillen, boren, zagen… Oké nu overdrijf ik, maar ik had echt een hékel aan het verwijderen van die gellak haha!

Wel is het even prijzig, omdat je zowel de topcoat als de kleur aan moet schaffen, maar ook op Sally zijn er zo nu en dan leuke aanbiedingen!

Je kunt Sally Hansen vinden bij de drogisterij en parfumerie (o.a. DA en ICI Paris XL)

-x- Ilja

Advertenties

13 gedachten over “Sally Hansen || Miracle Gel Nagellak

  1. Ik ben al even aan het twijfelen of ik ze ga aankopen of niet want inderdaad zo twee flesjes moeten aankopen maakt het al best prijzig hé :). Je review kwam me goed van pas, ik denk dat ik ze toch maar eens ga halen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s