Overige onderwerpen

Ik ga op vakantie en neem mee… || Lactacyd

5 -Advertorial – Ik ga op vakantie en neem mee… Make-up, tandenborstel, shampoo en mijn favoriete haarmasker, een lekker luchtje, deodorant, een fijne douchegel, mijn hele reinigingsritueel en natuurlijk de ‘On-the-go’ doekjes van Lactacyd!

2 1

Elke dag verzorg je je gezicht met een fijne créme, poets je je tanden met een goed tandpasta, smeer je een serum in je haar… maar wat gebruik je eigenlijk om je vagina schoon en fris te houden? De buitenste delen van de vagina bestaan deels uit huid en deels uit slijmvliezen en zijn helaas niet zelfreinigend. Urine, menstruatiebloed, zweet en sperma kunnen zich in de huidplooien tussen de schaamlippen ophopen waardoor ongewenste bacteriën kunnen groeien en klachten kunnen veroorzaken. Ook voor de buitenste delen van je vagina geldt dus: dagelijks reinigen en verzorgen.

De wasgel en wasemulsie van Lactacyd kun je iedere dag gebruiken, dus niet alleen op warme dagen of tijdens die ‘gezellige periode’ eens in de maand. Het is mild in gebruik en dus geschikt om dagelijks te reinigen!

Wist je dat…!

  • Een aantal producten ook in travel-size te koop zijn en de on-the-go doekjes perfect in je handtas passen, handig voor onderweg!
  • De pH-waarde van je vagina lager ligt dan de rest van je lichaam, namelijk rond de 5.
  • Strings, skinny jeans en andere strakke kleding weinig lucht doorlaten waardoor de natuurlijke balans van de vagina verstoord kan worden.
  • Katoenen ondergoed beter lucht doorlaat en absorberend werkt.
  • Er heel veel factoren zijn die je natuurlijke balans en beschermende flora van de vaginale zone verstoren. Als het evenwicht te sterk wordt verstoord, kan de flora zich niet langer aanpassen, wat aanleiding kan geven tot vaginale infecties… Denk aan: menstruatie, strak en synthetisch ondergoed, zwangerschap, sport, sexuele activiteiten, bepaalde geneesmiddelen en antibiotica, stress en zeep of gewone douchegel.

9 Misschien ben je al bekend met de producten van Lactacyd of heb je het wel eens zien staan bij Kruidvat. Ik gebruik al jaren de verzorgende mousse voor onder de douche, deze is heel mild en prettig in gebruik. Echter is het niet heel makkelijk om zo’n grote pompflacon ‘even in je tas te stoppen’ als je onderweg bent of een weekendje weg gaat. Daarvoor zijn de onderstaande doekjes ideaal!6 Dit zijn de  Lactacyd Verfrissende Intiem Tissues. Je koopt ze in een pakje met 10 meeneem zakjes en zijn ideaal voor in je toilettas, handtas of make-up tasje. Zelf vind ik het héél prettig om deze doekjes bij de hand te hebben tijdens de menstruatie periode. Je kunt je even snel opfrissen op het toilet en je voelt je gelijk weer fris en fruitig!

De tissues zijn geformuleerd met natuurlijk L-melkzuur, om het natuurlijke evenwicht en de bescherming van je vagina te respecteren. De tissues bevatten allantoïne, dat bekend is om de kalmerende eigenschappen.

Prijs: €3,29 voor 10 stuks7

Lactacyd Verfrissende Wasgel is speciaal geformuleerd voor langdurige frisheid en het voorkomen van vervelende geurtjes. De formule met drievoudige werking is verrijkt met een combinatie van natuurlijk melkzuur, verfrissende menthol en Deo Active-complexTM. Het geeft je een aangenaam verkoelend en fris gevoel. Daarnaast helpt het vervelende geurtjes te voorkomen en respecteert het je vagina.

Deze verfrissende wasgel voelt echt verfrissend aan door de menthol die erin zit. Schrik niet, het tintelt een beetje! Verder doet het gewoon wat je van Lactacyd gewend bent en is de pH-waard bijna gelijk aan die van je intieme zone.

Prijs: €7,49 voor 300ml8Voor de gevoelige huidjes onder ons is er ook nog een extra milde wasemulsie zonder parfum, verrijkt met katoenextract. Dus mocht de verfrissende lijn iets te heftig zijn (ook al is de pH-waarde gelijk aan die van de vagina, zit er wèl pafrum in), is deze versie van Lactacyd misschien wat voor jou.

Lactacyd Gevoelige Huid Wasemulsie is een uiterst zachte wasemulsie, geformuleerd voor de dagelijkse verzorging van de vagina. De parfum-en zeepvrije wasemulsie werkt verzachtend voor de gevoelige vagina. Gevoelige Huid Wasemulsie is verrijkt met een combinatie van natuurlijk melkzuur en katoenextract dat intiem ongemak beperkt en zorgt voor een zacht en zuiver gevoel.

Prijs: €7,49 voor 300ml

Wat doe jij op het gebied van intiemverzorging?

Alle producten, productinformatie en andere tips kun je vinden op de pagina van Lactacyd.

-x- Ilja

4 gedachten over “Ik ga op vakantie en neem mee… || Lactacyd

  1. Erg leuk dat ze het assortiment uitgebreid hebben, maar ik vind het best jammer dat ze die verpakte doekjes alleen maar in 1 variant hebben en niet in meerdere soorten.

    Like

  2. Ik heb op meerdere blogs al posts over Lactacyd voorbij zien komen, maar echt mensen, het is overbodige rotzooi! Mijn gynaecoloog gruwelt er ook van en noemt het probleem veroorzakers. Dit soort producten heb je absoluut niet nodig om je onderkant schoon te houden, water is voldoende. De zuurgraad van dit soort producten is alsnog een stuk hoger dan die van je intieme zone, (waar de waarde tussen de pH 4 en 4.6 is) en als je er ook maar een beetje gevoelig voor bent, kan je ook als je dit soort producten alleen aan de buitenkant gebruikt de flora ernstig aantasten waardoor oa schimmels kunnen ontstaan. Dus please, gebruik het niet…

    Like

  3. Ja, helaas al die smeersels zijn echt overbodig. Je vagina is prima in staat zichzelf te onderhouden. Eventueel wassen met water is echt voldoende. Parfum en menthol horen sowieso in geen enkele huidverzorging thuis, zeker niet bij de zeer, zeer, zeer gevoelige huid als rondom je vagina. Oppassen lijkt mij.

    Ik ben wel benieuwd naar degene die de parfumvrije versie gebruiken als gezichtsreiniger. Iemand ervaring?

    Like

Plaats een reactie