Test & Review·Verzorging & vertroetelen

7x Parfum || Davidoff, Katy Perry, Oriflame, L’Occitane, Bottega, Beyoncé & Yves Rocher

1

De lente is in volle gang en daarbij horen frisse en fruitige luchtjes! Ik heb weer een aantal geuren opgespaard, om een groot parfum-review-artikel voor jullie te maken. Hieronder vind je van elke geur meer informatie zoals de geurnoten, de prijs en natuurlijk een duidelijke foto. Benieuwd naar de geuren? Kijk vooral verder… 9

Ik begin met de Limited Edition van Davidoff, Cool Water – Coral Reef.

Het flesje is bijna hetzelfde als de originele Cool Water zoals we hem kennen, mooi zee blauw. Echter zit er voor deze limited edition een tekening van koraal op. De geur is redelijk gelijk aan de originele, maar deze heeft een beetje extra ‘oemf’. De watermeloen ruikt heerlijk zomers en ik vind de geur perfect voor de warme dagen.

Top: Meloen
Hart: lelietjes-van-dalen
Basis: Iriswortel

Prijs: Een flacon van 100 ml kost €36,00 – verkrijgbaar bij ICI Paris XL
4 Als 2e zie je hier een nieuwe lieve, zachte geur van Oriflame, Tenderly. De flacon zelf is een schatje om op je dressoir of make-up kast neer te zetten. Het is een flacon van zwaar glas, een matte achterkant met ingegraveerd hart en een ‘kristallen’ dop.

De geur zelf is lief, zacht, zoet en bloemig. Om de geur heel de dag door te ruiken, moet je wel even bij sprayen of de bijbehorende Body Spray in je tas stoppen.

Top: Klaver, mandarijn bloesem, zwarte bessen
Hart: Magnolia, Orchidee en madeliefjes
Basis: Vanille en sandelhout

Oriflame Tenderly is verkrijgbaar als Eau de Toilette (€ 29,00/50 ml) en bijbehorende Body Spray
(€ 10,00/75 ml) – te koop bij Oriflame.3 Hier zie je de nieuwe geur van Bottega Veneta, Essence Aromatique. Een Italiaans merk met een krachtige geur! De flacon is simpel, maar toch chique door het matte zware glas.

Essence Aromatique is een eau de cologne en is krachtig aanwezig. Je blijft de geur gemakkelijk de hele dag ruiken en ik zou dus ook zuinig zijn in het gebruik. De geur is intens en uniek, een geur die je echt even zelf moet besnuffelen om te kijken of deze bij je past. Bergamot, Patchoeli en Sandelhout vind ik zelf erg lekker in een parfum, de koriander en rozen maken hem weer net een tikje anders dan andere parfums met deze geurnoten.

Top: Italiaanse bergamot, Oekraïense koriander
Hart: urkse rozen, patchoeli uit Indonesie
Basis: Australisch sandelhout

Prijs: Bottega Veneta Essence Aromatique eau de cologne 50 ml  kost € 69,94 – verkrijgbaar bij de luxere parfumerieën en warenhuizen.

5

Dan ben ik aangekomen bij Rise van Beyoncé. Het unieke flesje past leuk in de reeks van geuren die ze eerder heeft uitgebracht. Rise is een compleet nieuwe geur op zichzelf en is dus geen vervolg op Heat of Pulse.

De flacon straalt kracht uit door de bijzondere dop, deze lijkt een beetje op een rots of een kristal. Ik was bang dat hij heel goedkoop aan zou voelen, maar het is een heel stevig plastic!

De geur zelf is heel bloemig, je ruikt de orchidee er goed in terug en de basisnoten maken de geur toch warm en teder. Daarnaast is hij goed betaalbaar… I like!

Topnoten: bergamot, gouden abrikoos, basilicumsorbet
Hartnoten: Gold Symphony Orchid, fresia, jasmijn
Basisnoten: houtakkoord, kasjmier, muskus, vetiver

Prijs: Beyoncé Rise Eau de Parfum 30 ML € 26,50 – te koop bij drogisterij en parfumerie.6 De frisse bloemengeur van Moment de Bonheur in L’eau is een nog frissere en fruitigere uitvoering dan de oorspronkelijke Moment de Bonheur van Yves Rocher. Je kunt het eigenlijk al zien aan de kleur… Groene flesjes/geuren zeggen eigenlijk al ‘fris’!!

De flacon is van stevig glas en de geur zelf is frisjes groen gekleurd. De geur heeft ook iets weg van die groene frisse appeltjes, echt perfect voor een warme lente/zomerdag.

Topnoten: Zoete appel
Hartnoten: Centifolia-roos uit Grasse,
Basisnoten: Cederhout uit Virginia

Prijs: Moment de Bonheur l’eau parfum 50 ml / €24,90 – verkrijgbaar bij Yves Rocher

7

Dit bijzondere flesje is van Katy Perry’s Killer Queen collectie, de ‘Oh So Sheer‘ variant. Ook dit is een Eau de Parfum en de flacon komt in een fel paars doosje. De geur zelf is ook licht paars van kleur en de flacon is van stevig glas met een gouden dop.

De geur is lekker zoet en fruitig. Hij zou prachtig staan in een houdertje, waardoor het een staande diamant zou lijken. Liggend op je dressoir is het natuulijk ook een plaatje!

Topnoten: Bosvruchten, zwarte bes, pruim en frisse vlierbessen
Hartnoten: Fresia, plumeria en rode fluweelbloemen
Basisnoten: Patchoeli, kasjmier hout en praline vulling

Killer Queen Oh So Sheer Eau de Parfum 30 ml / 27,- euro – en vanaf 1 augustus bij de parfumerie in 100 ml. (52,- euro). Verkrijgbaar bij de drogist en parfumerie.2

Tot slot dit schattige staafje voor onderweg. Het is een Roll-on parfumolie van L’Occitane in de geur Jenipapo. “Deze innoverende parfumolie vangt het hele karakter van de groene en fruitige bloemengeur van de Jenipapo in een praktisch formaat roller”.

De flacon zelf vind ik erg mooi om te zien, door de overloop van transparant glas naar oranje glas. De dop is gemakkelijk los te draaien door de vorm van het dopje. Zo’n roller is ideaal in je handtas, niet alleen door het formaat, maar ook omdat je niet hoeft te sprayen en dus ongemerkt je parfum bij kunt werken zonder iedereen te ‘vergassen’.

De geur is fris met tonen van watermeloen, pina colada et citrusvruchten mengen zich subtiel met de kern van jenipapo

Prijs: Jenipapo Roll-On Perfume Oil 10 ml / €20,- Verkrijgbaar bij L’Occitane en o.a. Bijenkorf met een L’Occitane counter.

Poeh, dat waren ze alle 7! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om op deze manier weer wat nieuwe geuren te zien. Ik ben erg benieuwd welke jullie het meeste aanspreekt a.d.h.v. deze korte reviews? Welke is jouw favoriet?

-x- Ilja

11 gedachten over “7x Parfum || Davidoff, Katy Perry, Oriflame, L’Occitane, Bottega, Beyoncé & Yves Rocher

Plaats een reactie