Overige onderwerpen·Test & Review·Verzorging & vertroetelen

Parfum mix || Jil Sander, Roberto Cavalli, Beyoncé, CK one & Balenciaga

7Het is weer eens tijd voor een parfum artikeltje, waarbij ik meerdere mooie flacons voor jullie op een rijtje zet. Verschillende merken, verschillende prijzen en ook de geuren verschillen erg van elkaar. Als je nieuwsgierig bent naar een van deze mooie flesjes, lees dan vooral verder! 8

CK one – RED edition

Sinds begin februari ligt er een nieuwe versie van CK one in de winkel, namelijk de RED edition. Ik heb hier de damesvariant, maar hij is ook beschikbaar in de herenvariant. De ‘for her’ flacon is van stevig transparant glas met een metallic rode dop. Zoals bij de andere CK one luchtjes, zit de verstuiver los in de verpakking en kun je deze er zelf opdraaien.

De geur is lekker fruitig en bloemig, met een ondertoon van muskus (mijn favoriete geurnoot!). De top is een geur van sappige watermeloen, het hart is van het blad van viooltjes en de basis is een fluweel zachte muskus.

Prijs: €37,22 voor 50ml (adviesverkoopprijs)

4Balenciaga – Rosabotanica

Dit prachtige flesje is het zusje van de eerder verschenen Florabotanica, waarvan ik eerder al een artikeltje heb geschreven. De flacon is wederom heel speciaal, net een kunstwerkje van glas. Het parfum is samengesteld door meesterparfumeurs Olivier Polge en Jean-Christophe Herault.

Het parfum is echt even het snuffelen waard, het is een heel bijzondere geur met de sterke topnoten van peper en citrus. Die geurnoten worden wel weer gedempt door het plantaardige tegenwicht van het groene en melkrijke vijgenblad. De hartnoot komt voor uit rozen, maar ook groene hyacint, kardemom, wit hout en amber komen naar voren.

Prijs: €58,33 voor 30ml (adviesverkoopprijs)3Jil Sander – Woman III

Onder het motto ‘Classics never go out of style’ brengt Jil Sander opnieuw 3 klassiekers uit als Limited Edition. Vanaf eind februari zullen de 3 klassiekers dus opnieuw verkrijgbaar zijn. Hierboven zie je één van die klassiekers en dat is Woman III, de andere zijn ‘Pure Man’ en ‘Bath & Beauty’.

In 1986 (dus nog 2 jaar voor ik geboren werd) componeerde parfumeur Michel Almairac deze geur. Voor een Eau de Toilette vind ik hem erg aanwezig en blijft ook zeker lang hangen, alleen maar positief dus! De geur bevat geurnoten als frisse, maar ook bittere sinaasappel, een gezellig boeketje anjers en patchoeli.

Prijs: €44,39 voor 50ml (adviesverkoopprijs)6 2Roberto Cavalli – Exotica

Dit heerlijk, mierzoete flacon is helemaal naar mijn zin! Hij is roze met een kroon vangoud, met een tijgerprint huls en helemaal over de top Cavalli. Het is een Limited Edition geïnspireerd op de tropische tinten en creaties van de couturier.

De geur is fruitig en sensueel en opent met een heerlijke mango geur. Verder heeft het parfum een hartnoot van Frangimanibloem en een basis van sandelhout.

Prijs: €72,17 voor 75ml (adviesverkoopprijs)5

Beyoncé – Heat The Mrs. Carter Show World Tour

Dit luchtje heb ik al een poosje klaar staan om te reviewen en daar is hij dan eindelijk! De flacon is hetzelfde als de andere (heerlijke) Heat varianten, maar dan blauw. Het is de ‘The Mrs. Carter Show World Tour’ variant en hij is lekker.

Het is echt weer een betaalbare favoriet, maar compleet anders dan de eerder uitgebrachte ‘Heat’ & ‘Heat Rush’. De geur is fruitig en fris, maar heeft ook iets pittigs door de roze peper en het zwoele sandelhout. De topnoten zijn roze peper, acaï bes en mango. De hartnoten zijn brasia edua loo orchidee, violet blaadjes en jasmijn. De Basisnoten zijn vanille, sandelhout en vetiver.

Prijs: €25,- voor 100ml (adviesverkoopprijs)

1

Welke geur spreekt jou het meeste aan?

Welke flacon vind jij het mooiste?

-x- Ilja

14 gedachten over “Parfum mix || Jil Sander, Roberto Cavalli, Beyoncé, CK one & Balenciaga

Plaats een reactie