DIY & Tutorials·Overige onderwerpen·Personal stuff

Creatief || Helemaal “‘ZEN” met mijn kleurboek voor volwassenen!

PhotoGrid_1382088694280

Toen ik een maand of 2 geleden met mijn vriend aan het shoppen was had ik hem al zien liggen, ‘een kleurboek voor volwassenen’. Het trok direct al mijn aandacht, maar ik had het kleurboek toch laten liggen. Totdat ik vorige week wéér een exemplaar lag liggen, deze keer bij Bruna. Ik kon me niet inhouden en nam hem mee! Thuis heb ik een etuitje gemaakt met wat kleurpotloden en ben aan het kleuren gegaan.

Heerlijk hersenloos, warme huiskleding aan, muziekje op de achtergrond… even helemaal relaxed, gewoon plaatjes inkleuren. Vroeger, als klein kind, kon ik ook uren kleuren en deed dit altijd met veel plezier. Ik word er gewoon rustig van, een manier om mijn eeuwig doorwerkende hersenen even rust te geven.

Ik vind het eigenlijk wel een goeie, kleurboeken voor volwassenen. Waarom zijn we hier eigenlijk mee gestopt op een bepaalde leeftijd? Natuurlijk heb ik het dan niet over de Bob de Bouwer en Dora kleurplaten, maar mooie prenten en patronen. Veelal zie je bloemen, dieren en andere gedetailleerde designs. Ik ben voor!

 In verschillende winkels heb ik er al een aantal verschillende zien liggen. Bij o.a. Pipoos en Bruna kun je diverse ‘Kleurboeken voor volwassenen’, vinden. Maar ook bij www.bol.com staan er enkele te koop. Ik koos voor het boek ‘Mijn geheime tuin’, welke ook in het Engels al te vinden was als ‘My secret garden’. Ik kocht hem bij Bruna voor €10,90.

Zie hieronder 2 van de prachtige kleurplaten uit het kleurboek (in het echt zijn deze verdeeld over 2 pagina’s en dus een stuk groter)

008_1_8001_1_8

Hieronder 2 voorbeeldjes inclusief ISBN voor de liefhebbers.

creatief-kleurboek-zwart-wit-tuin-tekeningen-2-294x300

 

ISBN  978 90 6868 629 6 | NUR 37
Prijs: € 10,90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9200000015511919

 

ISBN 9789045315386
Prijs: €9,95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder zijn er vooral in het Engels aardig wat te vinden onder ‘Colouring for grown-ups’ en kom je op Amazon (klik even voor een voorbeeld) héél veel gave kleurboeken tegen. Helaas heb ik ze nog niet op Nederlandse webshops of in de winkel zien liggen. Erg jammer, want ze zien er erg leuk uit en kosten slechts £3.75

Hier, op deze website, zie je ook een geweldig aanbod van verschillende kleurboeken. Zo kun je bijvoorbeeld One Direction inkleuren (hahahaha!) of pagina’s vol met Cupcakes!

Natuurlijk kun je ook zelf het een en ander uitprinten om te kijken of je het wat vindt. Je kunt op Google zoeken op ‘Printable colouring pages for adults’ en ‘kleurplaten voor volwassenen’ en zo kom je wel wat mooie platen tegen. Andere onderwerpen waar je mooie platen op kunt vinden: Butterflies, Birds, flowers, Fairy’s, Landscapes e.d.

Wat vind jij ervan? Kleuren voor volwassenen?
Heb je misschien nog leuke tips voor mij?

-x- Ilja

30 gedachten over “Creatief || Helemaal “‘ZEN” met mijn kleurboek voor volwassenen!

  1. Ik vind het duur voor een kleurboek maar wel erg erg leuk! Ik zou denk ik zelf eerder gaan googlen en uitprinten.
    Trouwens ik hou zelf erg van mandalas, die zijn vaak nog wel wat goedkoper te verkrijgen bij zo’n goedkope “Wij gaan nu echt weg” boekhandel.

    Like

    1. Het is inderdaad niet heel goedkoop, maar het is wel een flink boek! 96 pagina’s en hij is vrij groot vierkant. UREN kleurplezier voor een tientje vind ik wel te doen 🙂

      Like

  2. Heel erg leuk!! Ik hou er wel van en het maakt mij ook niet uit wat een ander daarvan vind. Wist je trouwens dat je ook schilderen op nummer voor volwassen hebt? Dat is bijna hetzelfde alleen iets geavanceerder zeg maar.

    Like

  3. Wauw wat leuk! Uit welk boek komen deze twee voorbeelden? Ik vind ze namelijk erg mooi!
    En hierboven werd iets gezegd over schilderen op nummer voor volwassenen, waar kun je dat kopen? lijkt me ook erg leuk eigenlijk haha.

    Like

    1. Die 2 voorbeelden komen uit het kleurboek dat ik heb, uit mijn geheime tuin. Waar je de echt uitgebreide schilderen voor volwassenen kunt kopen weet ik niet precies. ze hebben wel iets grotere platen bij bijvoorbeeld Pipoos, misschien op internet?

      Like

    1. Ik kwam inderdaad een boekje van Zentangle tegen bij Pipoos, maar ik vind voor nu het hersenloos kleuren erg rustgevend. Ik kan me voorstellen dat het wel heel leuk is om te doen!

      Like

  4. Wauw, ik wist niet dat dit bestond! Ik heb gisteravond gelijk op bol.com mijn geheime tuin besteld en kreeg deze net binnen! Aankomend weekend lekker in beginnen, super bedankt voor de tip! Ben helemaal happy 🙂

    Like

  5. Hoi. Leuke blog! Je schreef dat veel van de engelse kleurboeken in Nederland niet te koop zijn, maar ik heb er toch veel op bol.com gevonden. Ze staan onder de engelse boeken en daarom vind je ze niet als je zoekt op kleurboeken voor volwassenen. Probeer op bol.com maar eens te zoeken op de volledige titel van het engelse kleurboek. De “Perfect Patterns Colouring Book” is ook te koop bij bol.com. Ikzelf ben weg van de Art Nouveau Patterns en Art Deco Designs Stained Glass Colouring Book. Die staan al op mijn verlanglijstje voor sinterklaas!

    Like

  6. Wat een mooi kleurboek, daaf ga ik ook naar op zoek. Ik heb zelf verschillende kleurboeken en vind het heerlijk, het geeft zoveel rust. Bedankt voor deze tip.

    Like

  7. Leuk blog is dit! 🙂 Eindelijk een Nederlandse blog met een artikel over kleuren voor volwassenen, dat vind je niet veel terug op Internet. Ik vind dit kleurboek eigenlijk helemaal niet duur, aangezien je hier heel lang zoet mee bent 😉 Overigens kwam ik kleurboeken tegen op een Nederlandse site, kijk hier maar eens: http://www.kleurboeken-winkel.com. Ik zag eerdere reacties over schilderen op nummer voor volwassenen. Je hebt op de site http://www.hobbyhuis.nl/contents/nl/d2386_schipper_schilderen_op_nummer.html een aantal schilderijen staan waar ik ook mee bezig ben. Zo leuk om te doen! Als je die van het merk Schipper neemt, dan hoef je de verf niet te mengen 🙂 Dit is wel voor mensen die veel geduld hebben met schilderen, want er zijn zo veeeel kleine vakjes 😛 mja ik vind dat geweldig om te doen, want dan zie je hoe mooi het resultaat wordt.

    Like

Plaats een reactie