Overige onderwerpen

Diamonds are forever

DiamondsJason of Beverly Hills ook thuis in Las Vegas

Soms kom je iets tegen waarvan je denkt dat het er altijd al geweest is, zo vertrouwd lijkt het. Wie denkt aan de spraakmakende creaties van ontwerper Jason Arasheben heeft gauw het gevoel dat zijn of haar ouders de creativiteit van deze man ook al gekend hebben, maar in werkelijkheid startte de imposante carrière pas goed in 2002 toen hij Jason of Beverly Hills oprichtte. De naam geeft direct aan waar zijn klanten in die tijd uithingen, maar inmiddels is hij ook in Las Vegas gevestigd met een winkeltje, maar in feite komen zijn klanten van over de hele wereld toch wel naar hem toe, al zou hij met een rugzak aan een Amsterdamse vijver gaan zitten.

Diamonds are forever

Want Jason doet iets met diamanten, naast allerlei andere edelmetalen, maar diamanten zijn zijn handelsmerk. Niet van die kleintjes die je met een vergrootglas moet zoeken, nee, hij overrompelt ermee. Zijn creaties vinden niet alleen de weg naar filmsterren als Jennifer Lopez, maar ook in de sportwereld heeft hij met zijn NBA ringen flink gescoord, om in de juiste termen te spreken. In Las Vegas verbaasde hij iedereen door de ‘bracelet’ te ontwerpen die de winnaar van het duurste toernooi op de World Series of Poker ooit kreeg, een nooit eerder vertoonde explosie van diamanten en goud in één sieraad. Die winnaar had het ding wel kunnen kopen ook, want de hoofdprijs in de WSOP bedraagt tegen de tien miljoen dollar.

Hotelgast

In de Verenigde Staten is het heel chique om je winkel in een hotel te hebben, niet het budgethotel aan de rand van de stad, maar een vijf sterren verblijf, waar de rich and famous komen logeren met vaak maar één doel: lekker duur gaan shoppen. Daarom is hij gevestigd in het Beverly Wilshire Hotel in het hartje van Beverly Hills en ook in het Cosmopolitan Hotel en Casino in Las Vegas. Ook als je mijlenver verwijderd bent van het kapitaal dat je nodig hebt om een creatie van Jason of Beverly Hills te kunnen aanschaffen is het de moeite waard er eens te kijken hoe sieraden een heel andere dimensie hebben gekregen bij deze ontwerper. En een beetje wegdromen kan ook geen kwaad, bijvoorbeeld dat je de volgende dag terugkomt met een zak geld, die je gewonnen hebt bij een spelletje roulette de vorige avond. Want Las Vegas is natuurlijk óók een stad waar leuk gegokt en gespeeld kan worden.

– Geschreven door Bart, in opdracht van Twizzworks –
Bron afbeelding

Advertenties