Overige onderwerpen

Maak je goede voornemens waar en pak de fiets!

Fietsen - Foto (c) Bikester (21)

De decembermaand staat altijd in het teken van gezelligheid en feesten. Uiteraard horen daar ook lekkernijen bij zoals pepernoten en oliebollen. Tegen het eind van de feestelijke maand december worden er goede voornemens gemaakt. Logischerwijs hebben veel van die voornemens te maken met gezond leven. Na een maand veel gesnoept te hebben, wil men gezond eten en soms ook wat kilootjes kwijtraken. Voor wie wil afvallen is het verstandig om niet alleen gezond te eten, maar ook meer te sporten. Zo bereik je meer resultaat. Het hoeft bovendien helemaal niet moeilijk te zijn om meer te sporten. Als je vaker de fiets pakt, kom je al een heel eind.

Wat zijn de voordelen van fietsen?
Het is bekend dat fietsen gezond is, maar waar is het nu allemaal goed voor? Allereerst verbrand je er calorieën mee en in bepaalde omstandigheden zoals een heuvelachtig landschap of een sterke wind, verbrand je extra calorieën. Verder is het goed voor je spieren, je traint er met name je beenspieren mee, maar ook je armspieren, je bilspieren en je buikspieren. Je krijgt er dus een mooi lichaam van. Fietsen is bovendien erg goed voor je conditie, vooral als je tegen weer en wind moet in fietsen, wat iedere fietser weleens meemaakt.

Fietsen - Foto (c) Bikester (82)
Hoe kun je vaker de fiets pakken?
Het is eigenlijk heel eenvoudig om vaker te fiets te pakken. Ga bij jezelf na in welke situaties je de auto of bus neemt, terwijl je eigenlijk de fiets zou kunnen nemen. Misschien ga je bijvoorbeeld altijd met de auto naar je (bij)baan. Dan zou je kunnen besluiten om voortaan met de fiets te gaan. Ook zou je met de fiets naar de supermarkt kunnen gaan in plaats van met de auto. De boodschappen kun je dan in fietstassen doen. Als je gaat shoppen voor kleren is het ook handig om de fiets te pakken, want dan hoef je geen parkeergeld te betalen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om het voornemen meer sporten waar te maken.

– Bron: Bikester.nl –

Advertenties