Overige onderwerpen·Personal stuff

Persoonlijke Update || Hoe gaat het nu?

900

Begin september schreef ik een best heftige persoonlijke update en ik vond het inmiddels wel weer tijd voor een kleine update. Ik heb veel lieve berichtjes van jullie ontvangen en krijg af en toe de vraag hoe het nu met me is… Hieronder vertel ik meer!

904 902

Werk

Ik vertelde in de laatste update al dat mijn contract zou verlopen en dat is inmiddels zo ver. Omdat ik al 3x een contractverlenging heb gehad zou ik nu een vast contract moeten krijgen. Helaas is daar geen geld voor en moeten alle jaarcontracten en 0-uren contracten eruit. Officieel ben ik nog tot 31 december in dienst, maar de Peuterspeelzaal heeft ook, net als de basisscholen, kerstvakantie. Woensdag 19 december heb ik dus na bijna 3 volle jaren afscheid genomen van mijn baan als Pedagogisch Medewerkster (Peuterleidster). Mijn lieve collega had ouders uitgenodigd, een liedje met de kinderen geleerd en ik had 2 afscheidstaarten meegenomen.

Nu ben ik dus officieel werkloos…

Burnout / Overspannen

Mijn burnout begon met paniekaanvallen, hyperventileren en een uitgeput gevoel. Gelukkig gaat het al een stuk beter met me, maar ik ben nog steeds niet helemaal de oude Ilja. Paniekaanvallen heb ik niet meer, maar ik heb nog wel beperkt energie. Een dagje shoppen of middagje werken is nog te veel en dat is erg lastig!

Ik doe dus nog steeds rustig aan, maar zoek wel mijn grenzen op. Van op de bank zitten wordt een mens ook niet beter! Zo moest ik aan het begin van september letterlijk bijkomen als ik mijn bed had opgemaakt en kan ik nu alweer meerdere dingen plannen in een week.

Omdat ik ‘ziek uit dienst’ ben gegaan kan ik nu dus ook niet gelijk opzoek gaan naar een nieuwe baan en moet ik eerst helemaal beter zijn, dus weer 100% mijn energie terug hebben! Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt, misschien ga ik wel iets héél anders doen! Spannend…

901

Ziek met Kerst!

Hierboven zie je mijn outfit van Kerstavond, de 1e Kerstdag én de 2e Kerstdag. Na een super gezellige gourmet afgelopen zaterdag bij vriendinnetje Suzan, ben ik flink ziek geworden. De dag voor Kerst kreeg ik koorts en keelpijn, ja hoor… Keelontsteking! Helaas heb ik mijn afspraken af moeten zeggen en mijn feestjurk weer in de kast moeten hangen.

Gatsie! 1e Kerst alleen en ziek! Bah! Dat doen we volgend jaar anders 😉

Ik ben nog steeds niet beter, maar hoop dat het voor oud & nieuw weg is! Ik heb namelijk leuke plannen met Madelon en wil SUPER het nieuwe jaar in!

905

Het jaar 2012

Het jaar 2012 was geen makkelijk jaar voor mij, er zijn aardig wat vervelende dingen gebeurd en ik hoop dat 2013 een Awesome jaar gaat worden!

Toch heeft 2012 ook veel leuke momenten gehad en hier ben ik een fotoboek van aan het maken. In het boek staan alleen maar leuke dingen, leuke mensen en leuke momenten van het afgelopen jaar. Als ik dan zie hoe vol het fotoboek zit is het makkelijker even te vergeten dat het ook een rottig jaar is geweest. Ik heb heel veel leuke dingen gedaan met lieve vriendinnetjes, nieuwe mensen leren kennen en geleerd wie mijn echte vrienden zijn (want die leer je kennen in moeilijke tijden!) Ook is Abby erbij gekomen en heeft mijn blog (ondanks het onregelmatige bloggen) een flinke groei doorgemaakt. Jeej!

En wat in 2013?

Ik denk dat 2013 een heel tof jaar gaat worden, een jaar met allemaal nieuwe dingen! In 2013 hoop ik:

 • weer 100% mezelf te zijn, met 100% energie
 • een leuke nieuwe baan te vinden, misschien wel helemaal iets anders!
 • de draad weer op te pakken met Zumba/sporten(dat gaat samen met het energie gebeuren)
 • te gaan sparen voor een eigen huisje (dat gaat weer samen met een nieuwe baan)
 • net zo veel af te spreken met mijn lieve vriendinnetjes als afgelopen jaar!
 • misschien wel een leuke gozer tegen het lijf lopen 😉 je weet maar nooit! haha
 • natuurlijk weer tijd steken in Beautypolish.nl!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de update te lezen en een beetje op de hoogte zijn van alles 🙂 Op een awesome 2013 dan maar hè?!

222

Advertenties

35 gedachten over “Persoonlijke Update || Hoe gaat het nu?

 1. Leuke post! Wat jammer dat je niet meer bij de peuterspeelzaal kan werken. Mijn juf is onlangs ook weg gegaan, dat was ook even moeilijk. En ook omdat een beste vriendin naar Spanje ging verhuizen.

  Like

 2. Ondanks dat het nog niet helemaal goed is, ben ik blij om te lezen dat het in ieder geval beter gaat 🙂 en zo zal het steeds een beetje beter gaan! Ik weet zeker dat je je in 2013 weer helemaal Ilja gaat voelen.

  Like

 3. Heftig jaar heb jij gehad! Gelukkig gaat het stukje bij beetje beter met je! Geduld hebben, dat is het belangrijkste denk ik. Niet teveel willen. Het komt vanzelf wel! Gaaf dat je een foto album van de leuke momenten gaat maken! Ik wens jou een topjaar toe in 2013!

  Like

 4. Ik vind het heel erg fijn om te lezen dat je ondanks alles wat je hebt meegemaakt dit jaar er toch met volle moed tegenaan gaat voor het nieuwe jaar. Ik wens je dan ook veel succes, liefde, gezondheid en geluk toe. X

  Like

 5. Erg jammer van je baan!! Enn hopelijk gaat het snel weer helemaal goed met je! Zoo lastig om altijd moe te zijn *ik ken het van mezelf* maaar het komt vast goed met je!! Ennuu je moet iets gaan doen met bakken, je taarten zien er elke keer weer geweldig uit!! Succes met alles enn beterschap natuurlijk!!!

  Like

 6. Aaahw Ilja wat een ellende!
  En wat jammer van je baan 😦 Ik hoop voor je dat je in 2013 iets nieuws vind, maar dat gaat wel lukken! 🙂
  Wat jammer dat je met kerst ziek werd. Beterschap nogmaals!
  Ik blijf beautypolish altijd volgen, je hebt een onwijs leuk blog^_^
  Sterkte en dat 2013 een mooi jaar mag worden.
  Liefsxxx

  Like

 7. Jeetje wat rot van je burn out en baan zeg! Ik heb een paar jaar geleden een burn out gehad en herken veel in je verhaal. Ik heb wel echt maanden op de bank gezeten want ik was al kapot als ik even boodschappen had gedaan (terwijl ik boven de Albert Heijn woonde). Het gaat nu weer helemaal goed met me, maar ik merk dat mijn energie gewoon nooit meer hetzelfde zal zijn als vroeger. Ik bereik mijn grens eerder maar weet nu gelukkig ook wanneer een week bijvoorbeeld te vol gepland is en hoeveel ik aan kan. Ik hoop voor je dat je er weer helemaal bovenop komt! Maar niet forceren en haasten want je moet je lichaam en geest de tijd geven helemaal tot rust te komen. Sterkte!

  Like

 8. Fijn om te lezen dat het weer iets beter gaat, al is ziek zijn met de kerst natuurlijk niet iets om vrolijk van te worden.
  Hopelijk ben je met oud en nieuw weer beter en kun je knallend het nieuwe jaar in!

  Like

 9. Gelukkig bieden veranderingen ook weer ruimte voor nieuwe kansen en uitdagingen…..en volgens mij zie jij dat wel ;]]. ik wens je een goed jaar toe en ik hoop dat je wensen mogen uitkomen.

  Like

 10. Hey, ik wens je voor voor 2013 het allerbeste toe! eerst weer 100% de oude Ilja worden, dan een nieuwe baan,….en de rest komt dan vanzelf. (de oude Ilja worden is moeilijk, want je hebt een hoop, heftige dingen meegemaakt),..dus je wordt een beetje anders. Een dikke hugh!

  Like

 11. Lieve Ilja. Wat een narigheid allemaal he in ons werkveld. Mijn contract werd ook niet meer verlengd, omdat ik een vast contract nodig had en dat wordt op het moment niet gegeven. Gelukkig heb ik snel een nieuwe baan gevonden en ik hoop dat jij als je helemaal beter bent ook een baan vind die helemaal bij je past en waar je weer plezier in gaat hebben! Ik wens je echt het allerbeste toe voor 2013, laat 2013 het jaar voor je worden!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s