Bakken met Ilja

Flower cake! || Foto’s

Gisteren was Isolde op bezoek en hebben we een paar uurtjes aan bak-therapie gedaan! Heerlijk freubelen met fondant, marsepein, glittertjes en vormpjes. Even alle vervelende dingen aan de kant en bakken & versieren die handel.

De laatste dagen heb ik mijn computer zelfs niet eens aangehad, maar deze taart wilde ik toch even met jullie delen. ‘K hoop de komende dagen weer wat meer energie te verzamelen om hier en daar weer te bloggen. Hier in ieder geval vast wat foto’s van mijn bloementaartje.

Op Instagram (je kunt mij daar volgen onder de naam Beautypolish) plaatste ik al wat foto’s van het proces. Een tafel vol spulletjes en Isolde met haar gezellige trui πŸ˜‰

De taart heb ik versierd met blauwe marsepein, deze heb ik dun uitgerold en vervolgens netjes geprobeerd over de taart te draperen. Verder heb ik de taart versierd met héél veel bloemetjes in roze, zacht roze en wit. In de grote bloemetjes zitten gouden eetbare pareltjes en over de taart heb ik een klein beetje eetbare glitters gestrooid (deze kun je kopen bij bijvoorbeeld een taartenwinkel, sommige zijn eetbaar en andere zijn alleen voor decoratie)

Isolde maakte een super vrolijke taart van rode marsepein en alle kleuren bloemen (ik heb me een rotje gerold voor al die kleurtjes marsepein. Deze heb ik gekleurd met voedselkleurstoffen. Door meer/minder aan de marsepein toe te voegen, krijg je een donkerder/lichter effect).

De binnenkant is zo simpel als 2 platte chocoladecakes bakken! Deze heb ik besmeerd met frambozenjam en vervolgens op elkaar geplakt. De bakvormen waren vierkant, dus ik heb de taart nog netjes in een rondje gesneden (restjes voor de chef!).

Natuurlijk kun je variΓ«ren met de cake, vulling, jam en versiering. Echt leuk om te doen! Dit was mijn 2e taart die ik ooit bekleed heb met marsepein (de eerste was mijn verjaardagstaart vorig jaar) en het is zeker een leuke afleiding.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn baksel te zien.
Vind jij het ook leuk om te bakken? Bijvoorbeeld cupcakes maken, taart decoreren?

Advertenties

44 gedachten over “Flower cake! || Foto’s

  1. Ooooooooh my god, hahaha als jij een bakkerswinkeltje had zal ik zeker langs komen. Wat ziet hij er mooi uit, en volgens mij heb jij wel iets van talent haha. Door een 2e taart is die heel erg mooi! πŸ˜€

    Like

  2. Wat leuk gedaan! Het ziet er echt heerlijk uit. Misschien kun je ooit het hele proces een keertje laten zien? πŸ˜€ Natuurlijk alleen als je je weer beter voelt en de tijd ervoor hebt.

    Like

  3. Wauw, wat zijn ze allebei mooi geworden! Ik had laatst ook cupcakes gebakken en versierd met rolfondant/marsepein. Echt veel werk, joh! Zijn die uitsteekvormpjes die je voor jouw taart hebt gebuikt van de Xenos? Want dan heb ik die ook. πŸ™‚

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s