Personal stuff

Persoonlijke update || Best heavy…

Ik heb een poosje zitten twijfelen of ik deze update zou schrijven… Is het te persoonlijk? Heeft het wel iets met mijn blog te maken? Zitten jullie hier wel op te wachten? Maar omdat ik weet dat het me nu niet gaat lukken om dagelijks te updaten, vind ik het toch fijn om een persoonlijke update te doen.

 

Bloggen

De laatste 7 maanden heb ik regelmatig periodes gehad dat het erg stil was hier op Beautypolish. Het lukte me niet om elke dag iets online te zetten en soms zelfs een paar dagen niet. Er zijn ook berichtjes online gekomen waarin ik liet weten dat het ‘ff niet zo lekker’ met me ging en daar reageerde jullie ook heel lief op!

Dat ‘ff niet zo lekker’ is na 7 maanden nog niet weg en is eerlijk gezegd alleen maar erger geworden door een opstapeling van erg vervelende gebeurtenissen en situaties. Dat is ook de rede dat ik soms om de dag blog of soms zelfs 2 dagen over sla… Ik doe het echt alleen op de momenten dat ik er zin in heb, er energie voor heb en ook gemotiveerd ben.

Ik twijfel soms of ik nog wel moet blijven bloggen, omdat ik het zo onregelmatig doe. Maar dan bedenk ik mezelf weer hoe leuk ik het eigenlijk vind en dat ik weer positieve energie haal uit jullie leuke berichtjes. En daarnaast is er Bloglovin een handige uitvinding om niet elke keer voor niets op Beautypolish te komen. Dus bloggen blijf ik nog wel even doen…

 

Relatie

Ik zal hier niet uitgebreid alle persoonlijke verhalen vertellen, daar is het voor mijn gevoel niet de juiste plek voor (het internet). Maar ik had hier en daar al laten vallen dat mijn relatie na 10 jaar op een, zacht gezegd, klote manier is beëindigd en daar heb ik het niet makkelijk mee gehad.

 

Ontslag

Ook kreeg ik te horen dat ik per 1 januari 2013 geen werk meer heb. Mijn contract wordt na 3x verlengen niet verlengd i.v.m bezuinigingen. Dus de laatste dag voor de Kerstvakantie is het over voor mij op de Peuterspeelzaal, een plek waar na bijna 3 jaar ècht mijn hart in is gaan zitten! Dit is geen goede tijd om een nieuwe baan te vinden, zeker niet in het onderwijs/opvang en zéker niet fulltime of vast…

 

Gezondheid

Mijn moeder heeft pijn, elke dag… Ze heeft een hernia die niet te opereren is, daarbij nog 2 beginnende, versleten kussentjes tussen haar wervels en ook nog een ontzettende uitstralingspijn naar haar benen. Het is gewoon weg rot om iemand waar je zoveel om geeft, zoveel uitzichtloos pijn te zien lijden!

 

Overspannen

En daar komt ‘ie dan… Ik ben overspannen! Daar ben je dan 24 jaar voor, om overspannen te zijn. Het bovenstaande is een kleine selectie aan vervelende gebeurtenissen en situaties, want alles opsommen zou wel erg ongezellig zijn (en de mensen die dicht bij mij staan weten alles in de gezelligste details). In eerste instantie wist ik niet zo goed wat er gebeurde, ik dacht namelijk dat het best goed ging. Maar van blijven lachen, afleiding zoeken en ‘er maar gewoon niet aan denken‘ werkt blijkbaar niet zo goed.

Een hintje had misschien de 5 weken van amper slapen geweest, om 04:00 was op een gegeven moment normaal geworden. Maar als om 06:30 de wekker gaat breekt dat je wel op. Ik kreeg vorige week zondagnacht een paniekaanval en moest meerdere malen hyperventileren, ècht ècht niet tof! Ik heb nu van de huisarts serieuze kalmeringsmiddelen gekregen en zit nu dus overspannen thuis, in de ziektewet 😦

 

En verder….

Aangezien ‘blijven lachen en overal maar gewoon niet aan denken‘ niet helpt, neem ik mijn lichaam (dat klaagt) maar even erg serieus. Ik doe op het moment erg weinig en neem vooral de rust die ik nodig heb. Ik heb gewoon een hoop op mijn bordje gehad en dat besef je pas als je gaat terug denken wat er nu allemaal aan de hand is, in plaats van gewoon maar door te gaan…

Bloggen doe ik als ik zin heb en als het lukt… Het ene moment heb ik echt even zin in die afleiding en vind ik het leuk om lekker even foto’s te bewerken enzo, maar het andere moment ben ik letterlijk te moe om mijn camera op te tillen (het is ook wel een zware spiegelreflex hihi!), laat staan oprecht vrolijk kijken voor een full-face shot!

Abby is een heerlijke afleiding, ze is echt een scheetje en een dondersteen tegelijk!

Ik hoop dat jullie het begrijpen dat er onregelmatig updates verschijnen.

Liefs Ilja

Advertenties

102 gedachten over “Persoonlijke update || Best heavy…

 1. meis, wat heb jij veel lieve bezoekers. hartverwarmend 🙂
  dapper hoor, en ook heel knap dat je zo goed hebt kunnen verwoorden wat er allemaal met je gebeurt.

  je komt er wel bovenop, dat weet ik zeker. en veel leuke dingen doen waar je energie van krijgt is daarbij heel belangrijk. een klein poezebeest of een lekker dagje sauna met je mams (voucher ligt al klaar :-)) en al deze lieve reacties lezen helpen daar vast bij.

  Like

 2. Wat super vervelend voor je Ilja, neem alle tijd die nodig hebt om tot rust te komen, en voel je niet verplicht om persé een x aantal artikelen per week te creëren. Zorg goed voor jezelf en voor je mams, dan kan het alleen maar beter gaan!

  Like

 3. Lieve lieve Ilja! Ik vind het allemaal zo erg voor je 😦 Over de baan kan ik meepraten, wij zitten in de zelfde sector en ook voor mij houdt het binnenkort op omdat ik geen vast contract krijg 😦 Ik hoop dat je door ze lieve comments van al je bezoekers je iets beter gaat voelen en dat het niet erg is om even niet overal zin in te hebben. Ik denk aan je meis!

  Like

 4. Lieve Ilja,

  Eigenlijk laat ik nooit een reactie achter, terwijl ik je blog vaak genoeg lees. Alleen nu denk ik dat elk berichtje je (hopelijk) een beetje goed doet! Ten eerste; maak je niet druk over dingen als je blog, je vaste lezers blijven toch wel terug komen en als je daar ook nog stress van krijgt is het het ook niet meer iets leuks ter afleiding. Breng veel tijd door met je vrienden, familie en katje: zij zullen je vast iets beter laten voelen! En zoek rustig naar een baantje, maak jezelf niet gek, rust genoeg en doe dingen waar je wél vrolijk van wordt!!

  Heeel veel sterkte en een dikke knuffel!

  Like

 5. Meid toch wat vervelend dat alles zich zo aan het opstapelen is geweest. Het is nu ook zeker belangrijk dat je goed de tijd neemt voor jezelf. Ik weet er helaas alles vanaf hoe het is om al jong overspannen te zijn. Ik was zelf namelijk 21 toen ik overspannen raakte en paniekaanvallen kreeg en dat is inderdaad geen pretje. Helaas heb ik ze nu na bijna 5 jaar nog steeds, omdat ik heel bang ben geworden voor de paniekaanvallen. Alleen ik geloof er zeker in dat ik er ooit vanaf zal komen en weer “normaal” kan leven, want vele in mijn omgeving zijn er weer vanaf gekomen. Voel je ook zeker niet verplicht om artikelen te plaatsen, want je moet jezelf nu echt even op de 1e plaats zetten en alleen doen waar jij je goed bij voelt. Ik wens je heel veel sterkte toe met alles.

  Like

 6. hoi Ilja,

  Balen dat het zo kut gaat ! Wat betreft je moeder, mijn moederr had ongeveer dezelfde klachten. Liep er al jaren mee en alles tevergeefs geprobeerd. Toen adviseerde iemand haar naar de osteopaat te gaan (soort fysio) wat ze toen heeft gedaan. Sindsdien gaat het 10 x beter en werkt ze zelfs weer ! Ik zelf ben gegaan met spannings hoofdpijn klachten en ook dit is nu weg. Ik raad het dus iedereen aan ! Mijne zit in Katwijk en heet Jaap Zwaan.

  Like

 7. Veel sterkte en beterschap! Ik zit al 3 maanden thuis met een ziekte en het is niet altijd makkelijk. Wat mij helpt is om kleine dingen te zoeken die ik leuk vind. Ik heb bv een superzachte badjas gekocht die ik al jaren wou hebben en ik heb het de hele tijd aan (boven me kleren). Het klinkt misschien stom, maar het maakt me superblij.

  Like

 8. hey lieve Ilja, het is ook allemaal veels te veel om te verdragen, op te kroppen en te negeren. Eigenlijk best gek toch he dat je zo ziek kan worden van emoties? Ik vind het goed van je dat je nu naar je lichaam luistert. Rust lekker uit, doe de dingen die je leuk vind om te doen en ik denk dat je een beetje bij beetje alles een plekje moet geven. Het is niet alleen je lichaam, maar het is waarschijnlijk ook zo druk in je hoofd door alle emoties en gebeurtenissen. En maak je niet druk om je blog hoor! Je hebt al die tijd keihard gewerkt en daarom heb je ook zoveel lieve bezoekers gekregen, die blijven je wel volgen!

  Dikke knuffel!

  Like

 9. Jemig, wat een rottijd heb je gehad en wat een rotnieuws heb je allemaal gekregen 😦 Ik snap heel goed dat je niet met regelmaat blogt, helleuu, denk ook even aan jezelf he!! Hopelijk komt het allemaal goed en krijg je nét voor je ontslag een nieuwe baan toegeworpen, dat gun ik je gewoon!
  Take care en liefs, xx

  Like

 10. Ik hoop wel dat je er níet niet aan denkt, je moet het wel goed kunnen verwerken. Hopelijk kan je weer snel de draad oppakken, dingen ondernemen, jezelf in ieder geval bezighouden met de toekomst! Sterkte!

  Like

 11. ik leef heel erg met je mee! ben zelf nu ook 24 en zit al 2-3 jaar thuis met begin als overspanning en toen kwam er nog van alles bij.
  Echt sterkte! en ik hoop dat het snel weer beter gaat met je!

  Like

 12. Poeh he! Nou jah wees er maar gerust op dat je niet de enige bent op die leeftijd! 2 jaar geleden heb ik ook zo’n inzinking gekregen. Je moet echt de tijd voor jezelf nemen en goed luisteren! Boos worden als je boos bent en huilen als je verdrietig bent maar ook vooral genieten van al het moois. Neem je tijd meid!

  Hoop dat het snel beter gaat en de blogs die komen blijf ik lezen!
  Liefs,
  Wendy

  Like

 13. Heej Ilja!!

  Allereerst wat knap dat je dit durft te delen, zal zeker niet makkelijk zijn geweest. Neem rustig de tijd en doe inderdaad op dit moment alleen even wat jij nodig hebt. Ik heb zelf in een vergelijkbare situatie gezeten en ik zat er tegenaan om overspannen te raken (ik ben 23), maar ik besloot me niet te laten kennen en ik ben via mijn huisarts bij een adviseur terecht gekomen waar ik mijn problemen kon neerleggen en alles in een duidelijk perspectief zette voor me. Ik kan nu gelukkig zeggen dat ik zowel mentaal als fysiek weer enorm van alles geniet en alles om me heen beter aankan. Misschien is dit ook wat voor jou?

  groetjes,
  Angelique

  Like

 14. Wow meis, heftig! Wat een opstapeling van narigheid heb je voor je kiezen gekregen! Heel begrijpelijk dan ook dat het niet altijd lekker gaat. Respect zelfs dat je er toch nog best goed mee om bent gegaan. Maar er is voor iedereen een punt waarop het genoeg is, en dat is helemaal niet erg.
  Neem je rust, luister naar je lijf en het is helemaal niet erg dat er onregelmatig updates verschijnen. Dat jij je weer prettiger gaat voelen, DAT is wel belangrijk! ❤

  Like

 15. Ik weet dat het moeilijk is om werk te vinden. Ik heb ook geleerd voor de kinderopvang/peuterspeelzaal en heb inmiddels al 3 jaar mijn diploma spw en 5 jaar helpende welzijn en nog nooit werk daar in kunnen vinden, daarom werk ik nu in een frabriek en hiervoor was ik gastouder, maar dat was geen vetpot… Veel succes met werk zoeken en sterkte met al het andere wat je doormaakt…

  x

  Like

 16. Ik kan me voorstellen dat je van al die gebeurtenissen overspannen raakt, 1 van de vele zou al genoeg zijn, maar alles bij elkaar… pfff… hele dikke digitale knuffel meis, had ik via Twitter ook al gedaan, maar hier heb ik net iets meer dan 140 tekens 😉
  Ik herken veel van je verhaal, was 20 bij mijn burnout, heeft een flinke tijd geduurd voor ik daar weer overheen was. Klap na klap na klap… ik kan je vertellen het wordt beter! Kijk of je hulp kunt vinden, praat, huil, sport, doe leuke dingen, lach… en vooral weinig moeten. Vervang dat woord door willen en kijk wat er over blijft 🙂
  Veel liefs, Carolien (@Kralalien)

  Like

 17. Hai Ilja,
  Wat jij allemaal meemaakt, daar gaat iedereen onderdoor. Dat er in een korte tijd zoveel met je gebeurd. Je werk, de gezondheid van je moeder en dan je relatie die op een rottige manier uitgaat. Allemaal niet beheersbaar en dat is vreselijk. Ik hoop dat je Abby wat vreugde kan brengen, want Ilja, daar heb je op dit moment heeeeeeel veeeeeeel behoefte aan. In deze tijd zal vriendschap zich bewijzen. Liefs,….en heel veel succes.

  Like

 18. Lieve Ilja, Dit artikel staat nu al een heel tijdje open op mijn laptopscherm, simpelweg omdat ik iets zou willen zeggen wat jou weer een beetje op de been brengt. Wat vreselijk dat je op het moment thuis zit, omdat je lichaam het simpelweg af heeft laten weten en dat je de laatste tijd zo ontzettend veel op je bordje hebt gekregen. Dat heb je absoluut niet verdiend en ik begrijp maar al te goed dat dat je te veel is geworden, het is ook allemaal niet niks hoor. Je hart is in drie grote stukken gebroken, eerst door het beëindigen van je relatie, toen door het negatieve bericht op je werk en het brokkelt vast steeds verder af nu je ziet hoe zwaar je moeder het heeft. Ik weet niet echt goed wat ik moet zeggen, maar hoop dat het een beetje helpt als ik hier vandaag een kaarsje voor je brand. Neem je tijd om er weer bovenop te komen, wij zijn er voor je! ❤

  Like

 19. Jeetje wat erg allemaal! Ik ben niet zo erg goed in het zeggen van het juiste op zulke momenten maar luister nu naar je lichaam en weet dat het allemaal goed komt. Na regen komt altijd zonneschijn. En dat met werk laat het even rusten. Je vind vast wel iets. Ik ben ook al sinds februari aan het zoeken maar in de kinderopvang is het gewoon erg klote op dit moment. Hou vol! 🙂
  xoxo

  Like

 20. Lieve Ilja,

  Jou blog lezend springen de tranen me in de ogen, wat maak jij veel mee en wat is de wereld soms ontzettend kut!
  Maar als ik de reacties op je blog dan lees lopen de tranen over mn wangen, wat hartverwarmd allemaal! Ik hoop dat je hoop kunt putten uit deze reacties van deze lieve mensen en dat je je snel weer beter zult voelen.
  Uit ervaring kan ik zeggen dat het soms lijkt alsof er niemand je begrijpt, maar weet dat er anderen zijn die zich precies hetzelfde voelen als jij!

  Liefs Maris

  Like

 21. Wat een zware tijd zeg, ik wens je heel veel sterkte. Ik vind jouw blog altijd zo inspirerend en vrolijk, je moet niet stoppen met bloggen, gewoon bloggen wanneer je er zin in hebt, het is geen verplichting. Wat betreft je werk, je zult vast wel iets nieuws vinden, misschien wel iets heel nieuws en anders, zodat je lekker fris kan starten!

  Liefs,
  Evelien

  Like

 22. Ik zou zeggen meid! Doe nou rustig aan!! Dat heb hè dus echt nodig!! Wel klote dat er zoveel dingen tegelijk is, maar geloof me het komt uiteindelijk wel weer goed of beter!! Blijf zo bloggen als je echt zin in heb, dan blijft het leuk!! Nou sterkte met alles, hoop dat je snel boven uitkomt en geniet lekker van je schattige dondersteentje !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s