Bakken met Ilja

Bakken met Ilja || #01 Very Berry Whoopie

Joepie de poepie, tijd voor een Whoopie! Voor de eerste ‘Bakken met Ilja’  heb ik Whoopies gemaakt, een leuk receptje uit Lily’s Cupcakes. Jullie zagen deze foto al voorbij komen bij ‘gewoon wat foto’s’, vandaag ga ik in dit artikel laten zien hoe ik de Whoopies heb gemaakt ^^

Dit zijn ze dan! Whoopies!

Het recept! Het komt uit Lily’s cupcakes ‘Pure Verwennerij’ (€14,95)

De spulletjes die ik heb gebruikt.

Om de vulling van de Very Berry Whoopies te maken, is Madelon begonnen met het zeven van 5 eetlepels aardbeien jam… Best nog een lastig werkje! Je prakt de aardbeien als het waren een beetje door de zeef, waardoor je geen stukjes meer hebt ^^

De boter, de poedersuiker en de jam worden samen een mooie botercréme die ik later tussen de 2 chocolade ‘dekseltjes’ spuit!

Hier zie je de net gebakken cake-dekseltjes, de chocolade cake-dingetjes. TIP: doe het op een platte bakplaat haha! Hier zijn er een paar tussen het rekje gaan zitten hihi…

Deze zijn gelukkig wel mooi gelukt! Ik heb het beslag niet helemaal gemaakt volgens het recept…. Tijdens het mixen kwamen we erachter dat ze in dit kookboek iets heel anders verstaan onder Vanille Essence. Ik had een theelepeltje vanille extract in gedachte, maar volgens Lily’s cupcakes wordt het gemaakt met 140 ml slagroom en 100 ml melk en een vanille stokje, dus dat is héél wat anders dan een theelepeltje essence natuurlijk!

Room had ik niet in huis, dus ik heb het beslag gewoon verder vloeibaar gemaakt door extra melk/karnemelk/boter toe te voegen. Als een soort cakemix ^^

De chocolade dekseltjes waren klaar (die hoeven maar 10 minuutjes in de oven!) en toen ze afgekoeld waren, was het tijd om ze op te spuiten met de aardbeien botercréme…. Ik kneep heel hard in de plastic spuitzak, maar er kwam niets uit! Het bleek dat er bovenin een gat zat en het in een mooi straaltje op de voet van Madelon terecht kwam 😉 ghehe!

En dan zijn de Very Berry Whoopies klaar! Zijn ze niet schattig? Het zijn een soort chocolade cakejes met een lekkere aardbeien botercréme….

Omdat we het recept niet helemaal gevolgd hebben, kwamen we op een héél ander aantal Whoopies dan de bedoeling was! Misschien moet ik volgende keer even de verwijs pagina’s wèl lezen 😉 Gelukkig zijn ze met een paar aanpassingen toch prima gelukt.

Natuurlijk kun je ook gewoon vanille Whoopies maken en elke andere jam gebruiken die jij lekker vindt. Vanille whoopies met citroen crème lijkt me ook erg jummy.

Leuk om te maken, lekker om op te eten, nog leuker om uit te delen!

0 gedachten over “Bakken met Ilja || #01 Very Berry Whoopie

  1. Maar hoe maak je nou die chocoladedekseltjes? Of is het de bedoeling dat we dat zo uit dat ene plaatje van het boek moeten kunnen lezen, want ik kan dat niet.. xxx

    Like

  2. Oeeeh, zien er heel lekker uit. Misschien lekker om met banaan te doen (dat vind m’n vriend heerlijk) met pasen. Nu moet ik nog het recept zien te vinden. Want om direct het hele boek te kopen..

    Like

  3. Weer een tip: Wanneer je aardbeienjam moet zeven, verwarm deze dan eerst even in een pannetje (totdat het kookt en tussendoor goed roeren). De jam wordt dan vloeibaar en heel dun. Je kunt deze in een zeef gieten en door er met een lepel doorheen te roeren, valt het dunnen er zo doorheen. De grote stukjes blijven dan in je zeef hangen. Ik ga deze ook snel eens een keer proberen!! Leuk zeg, die whoopies.

    Like

Plaats een reactie