Gastartikelen

Marjoleins Gastblog || Gaming my life away

Gaming. Sommige mensen vinden het verschrikkelijk, maar ik vind het eigenlijk wel leuk om te doen! Ontspannend is het niet altijd te noemen, zeker niet als je erg fanatiek bent en steeds maar vast blijft lopen in een spel ;). Het leek me wel leuk om wat meer te vertellen over wat ik leuke spellen vind en wat ik vroeger en nu graag speel!

Vroeger speelde ik eigenlijk vooral spelletjes op m’n hippe paarse gameboy color en op de playstation! Die gameboy kregen m’n broer en ik een keer toen we op vakantie waren en 2 kinderen met 1 gameboy is nooit erg succesvol, maar goed ;). Ik speelde er vooral Pokémon op (elke zomervakantie opnieuw beginnen) en de smurfen, en Super Mario bleef ook wel erg leuk! Dat zijn ook eigenlijk mijn favoriete soort spelletjes, waar je dingen moet verzamelen, simpele wezens moet uitmoorden en waar je meer dan eens compleet vast zult lopen.

Op de playstation werden vooral mannenspellen gespeeld, omdat m’n vader en broer er spelletjes voor kochten. Maar schietspellen zijn echt niet aan mij besteed en racespellen gaan alleen goed zolang je jezelf voortijdig in een kanonskogel kan veranderen (Mario Kart), het enige wat ik deed was Rayman.

Maar toen kwamen de computers echt in opkomst (ja mensen, ik heb ook weleens zonder pc geleefd) en speelde ik twee spellen die waarschijnlijk ook favoriet waren bij veel van jullie: Sims & Rollercoaster Tycoon! Rollercoaster Tycoon speelde ik wel meer omdat je echt doelen had en levels kon halen, Sims kan je eigenlijk oneindig doen tot je sim dood gaat, en dan maak je gewoon weer een nieuwe. En ik speelde het altijd met cheat-codes haha, heel veel geld ftw!

Eigenlijk speelde ik na ongeveer de basisschool nauwelijks spellen meer, met minder vrije tijd en meer andere dingen om te doen werd het bij mij net als met het lezen van boeken, leuk in de vakantie maar verder niet. Maar nieuw voer zorgde wel altijd voor een opleving, toen er bijvoorbeeld een playstation 3 kwam en ik nummer 2 mocht hebben (en Singstar kocht, heel ladylike) en toen ik de PSP van m’n broer in bijzonder lange bruikleen mocht hebben.

En op die PSP speel ik eigenlijk vooral nog spelletjes, het liefst in de vakantie of als ik eigenlijk heel hard moet studeren voor een tentamen.. M’n favorieten blijven van die platform spelletjes zoals LittleBigPlanet en de spellen van Disney films (Ratatouille, G-Force). Racespellen die niet erg realistisch zijn vind ik ook wel leuk, zoals al die Need For Speed spellen. En Locoroco en AngryBirds vind ik ook aanraders!

Ilja’s favo games!

Ik (Ilja) wilde hier toch nog een héél klein stukje aan toevoegen, gewoon omdat ik zelf ook helemaal gek ben geweest van gamen… Dag en nacht kon ik dat doen! Tot diep in de nacht was ik Pokemons aan het verzamelen en zocht ik naar magische zwaarden in Zelda 😉 Ook had ik zelf een héle lange tijd een Nintendo 64 en daar speelde ik Bubsy op, een geinig spel met een oranje kat! Uren kon ik bezig zijn met het maken van het per-fec-te Sims huis, om er vervolgens niet mee te spelen (want dan had ik geen zin meer ghehe). Daarna heb ik ook nog een Nintendo DS gehad met van die schattige puppy’s, de Nintendo dogs! Ik was er altijd héél lief voor, tot ik ze vergat en ze helemaal onder de vlooien zaten (dat vond ik oprecht zo zielig!) Nu heb ik nog een WII staan met veel leuke actieve spelletjes, maar hier maak ik op ’t moment te weinig gebruik van. Het aller leukste op dit moment vind ik nog steeds SingStar doen met een paar leuke vriendinnen! Ik tover dan mijn 9 Singstar spellen te voorschijn en dan is het altijd érg gezellie ^^

Spelen jullie vaak spelletjes, of juist niet? Wat is je favo spel?

En nog wat anders, hebben jullie nog wensen of suggesties voor volgende gastblogs?

Dit artikel is gemaakt door Marjolein, eigenaresse van Supketchup en gastblogger van Beautypolish. 

Advertenties

0 gedachten over “Marjoleins Gastblog || Gaming my life away

 1. Rond m’n 12de speelde ik wel veel. Ik had toen een N64 gekocht enkel voor pokémon stadium. ‘k Had ook een gameboy color en een playstation.

  Nu heb ik een playstation 2, maar die gebruik ‘k alleen nog maar als dvd speler eigenlijk 😛

  Maar m’n vriend gamed nogal en vind het maar al te leuk om me hooked te krijgen aan spelletjes, dus nu zijn er wel een paar die ik op de computer speel. ‘k Ben nu bezig met Alice Madness returns, en één van de Tomb raider spelletjes staat klaar om geïnstalleerd te worden. Skyrim vind ik ook wel nog leuk maar zelf heb ik die niet.

  Ah nostalgie, nu heb ‘k zin om Spyro te spelen. ^^

  Like

 2. Haha, gamen is leuk! Vroeger mochten mijn zus en ik nooit een spelcomputer, dus mijn game-wereld ging ook open toen we een pc kregen. Rollercoaster Tycoon en Sims heb ik ook gespeeld. Een jaar of 10 geleden speelde ik veel Unreal Tournament (schietspelletje met onwerkelijke wezens en werelden) en nu speel ik nog steeds wel regelmatig spelletjes op de pc. Maar eigenlijk alleen als er iets moois uit komt. Zo heb ik pas Modern Warfare 3 uitgespeeld (oorlogsspelletje).
  En een jaar of 6 geleden ofzo kocht ik een Nintendo DS Lite, met Nintendogs 😀 en daar heb ik ook veel spelletjes op gespeeld. Tomb Raider en Mario (kart) enzo. Maar m’n Nintendo pak ik nu eigenlijk alleen nog maar met vakanties ofzo.

  Like

 3. Gamen is helemaal mijn ding! Hier in huis staan dan ook verschillende pc’s en een Xbox 360.
  Mijn favorieten zijn toch wel de Sims en World of Warcraft.
  Omdat ik veel werk en daarnaast nog een opleiding volg game ik eigenlijk alleen maar in vakanties (die ik ook te weinig heb 😛 ).

  Like

 4. Ik heb nog ergens op zolder een gameboy colour liggen en heb de playstation 2 en ben daar vooral dol op singstar en buzz en heb een nintendo ds en die gebruik ik nog wel regelmatig. en speel dagelijks op facebook spellen

  Like

 5. Ik ben dit jaar weer begonnen met gamen, ik doe nu informaticata, dus ik zit alleen met jongens in de klas, en die gamen veel..
  Nu speel ik vooral Skyrim, Assassins creed en sims 3
  Vroeger was ik echt verslaafd aan pokemon, sims en ook rollercoastertycoon :p

  Like

 6. Leuk artikel! Lekker herkenbaar allemaal. Bij mij begon het ook met de Gameboy, en nog een Nintendo64. Pokémon was absoluut favoriet, wat heb ik dat veel gespeeld! Erna kwamen The Sims en Rollercoaster in m’n leven, wat ik nu nog steeds regelmatig speel. De laatste tijd game ik zelfs soms op de xbox 360 van m’n vriend. Wat klooien met Kinect en American McGee’s Alice ^^

  Like

 7. Ik was ook een enorme gamer, met name the sims en rollercoaster tycoon. Een andere favoriet was Jazz Jack Rabbit. Heel af en toe ging ik stiekem bij een vriendinnetje Tekken spelen, zo’n heerlijk vechtspel. Nu heb ik een nintendoDS die ik op vakantie te voorschijn haal.

  Like

  1. Ohhh Jazz Jack Rabbit, dat ken ik ook nog! Dat was echt vechten om op de pc te mogen, dat speelde m’n broer ook veel namelijk haha! En Tekken ook inderdaad 😀

   Like

 8. Voor sinterklaas kregen wij met zn viertjes een nintendo dsI xl (of nintendo XL, dat weet ik niet precies) en ik ben helemaal verslaafd aan braintraining 🙂 Lekker relaxen en het schijnt ook nog eens goed te zijn om je brain te trainen ^^

  Like

 9. ik was verslaafd aan de sims… ik kon het uren/dagen spelen, tot mijn pc kapot ging en ik een laptop kocht waar geen goede videokaart in zat. ik heb het zo`n 4,5 jaar niet kunnen spelen. Nu heb ik sindskort een nieuwe laptop en ja hoor 😀 de sims is weer geinstalleerd en wordt regelmatig gespeeld 😀

  Like

 10. Haha, leuk artikel! Brings back memories. Ik was/ben ook nog steeds fan van Mario. Vooral de oudere versies vind ik echt geweldig! Ook Zelda vond ik leuk, en natuurlijk Rollercoaster Tycoon. Hoelang ik dat wel niet heb gespeeld!

  Like

 11. Ik ben op t moment dol op The Sims social op Facebook, de Sims maar dan met quests wat het leuker maakt 🙂 En telkens een nieuw thema, zo is het nu Alice in Wonderland ❤ Eigenlijk zou de gewone Sims ook met zulke quests moeten zijn 😀

  Toen ik 12 was ofzo deed ik op internet vaak van die Dollz Maker spelletjes op Channa's Place

  Like

 12. O god, rollercoaster tycoon speelde ik echt heel vaak op de basisschool haha. Verder heb ik heel veel spelletjes gespeeld op de Nintendo ds. Vooral Mario 🙂 nu speel ik af en toe nog wel spelletjes op m’n iPad maar echt gamen doe ik niet meer.

  Like

 13. Ik speel eigenlijk alleen spelletjes op m’n iPhone en maar heel af en toe, het ligt er maar net aan of ik een nieuw spel heb gevonden waar ik bijna niet mee kan stoppen 🙂 Vroeger had ik ook een Gameboy, maar iets als de Wii, Nintendo DS of Playstation heb ik nooit behoefte aan gehad.

  Like

 14. ik speel veel terraria en minecraft op het moment. ook de sims, ik bouw alleen maar de huizen en dan vind ik het goed haha, op de wii speel ik mario veel 🙂

  Like

 15. Ah, sims 1! Haha, die is echt nog steeds leuk. :’) Sims 2 ook, maar Sims 3 is echt addicted, sowieso is de Sims echt verslavend. Rollercoaster Tycoon, oh geweldig. Op dit moment speel ik helemaal geen PC-spellen meer, alleen maar Saints Row of GTA, dat is voornamelijk op de XBOX360.

  Like

 16. Oooh ja, the Gameboy Colour! Heb zelfs de zwart witte Gameboy gehad, haha, good old times! Ik speelde vaak Pokémon op de Gameboy maar heb ook eens een Pocahontas spelletje gehad voor de Gameboy, haha 🙂

  Voor de rest speelde ik vroeger vaak The Sims en Harry Potter games op de PC , LOl :’) Ook speelde ik vroeger Singstar op de PS2 en vorig jaar heb ik bijvoorbeeld “Experience” (Michael Jackson dancing game) op de Wii gespeeld.

  Leu artikel! 🙂

  Like

 17. Wat een leuk artikel! 🙂 Ik ben helemaal weg van tycoons! Rollercoaster tycoon, hotel tycoon, restaurant tycoon, noem maar op! Hierthuis staan verschillende consoles en liggen verschillende handhelds, zowel oud als nieuw. Je ziet, wij zijn fanatieke gamers 🙂

  Like

 18. Leuk artikel dames!
  ik ben verslaafd geweest aan Tetris. Zelfs naar het toilet ging de Nintendo mee :-). Life spelletjes doen blijf ik toch het leukst vinden. Hele volkstammen Wordfeuten maar old-fashion-me doet toch gewoon het liefst een spelletje Scrabble aan tafel ^^

  Like

 19. Ik heb er helemaal geen tijd voor en zit al genoeg achter de computer. Om dan ook nog eens playstation te spelen..
  Toch speelt mijn vriend de nieuwste games zoals Fifa. En heeel soms krijgt hij me zo ver..
  x Domi

  Like

 20. Zo, dit gastblog heeft heel wat reacties opgeleverd! Ik vind hem ook super leuk!
  Dit waren echt van die “Ohhh jaaa” momenten!
  Ik ben begonnen met “Supaplex” Een spelletje van een floppy!

  RCT heb ik ook eindeloos gespeeld, net zoals Hospital tycoon, The Sims, Tombraider, Jazz Jack Rabbit en Rayman.
  Ik zou ze nog heel graag eens willen spelen, alleen merk ik regelmatig dat mijn pc te snel is voor de spelletjes van toen. Erg jammer!

  Ook heb ik op de gameboy color eindeloos Pokémon gespeeld.

  Tegenwoordig speel ik regelmatig RuneScape. Een online spel waar je kunt vechten, maar ook een moestuin kunt maken, kok kunt worden etc. Een heerlijke ontspanning om af en toe uit de werkelijke wereld te ontsnappen super!

  xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s