Personal stuff

Persoonlijk || Kerst Cupcakes met oma!

Gisteren heb ik, samen met oma, deze gezellige Kerst cupcakes gemaakt! Oma bakt altijd wel normale cakes, maar had nog nooit eerder cupcakes versierd… Onder het genot van een kopje thee en wat kerstige muziek hebben we deze cupcakes in elkaar geknutseld!

Is het niet super leuk om je kerst-visite te ontvangen met een dienblad vol van deze vrolijke cupcakes?! Het is ècht niet zo moeilijk! Ik heb foto’s van het ‘proces’ gemaakt en leg hier en daar kort uit hoe ik ze gemaakt heb…

Om te beginnen heb je de ingrediënten nodig voor de cupcakes en de botercrème.

Cupcakes: Wij hebben gekozen voor chocoladecupcakes en hebben hier een easy-peasy cakemix voor gebruikt! Hier hoefde alleen nog maar 100ml water en 2 eitjes bij ^^ (je kunt ook gewoon een pak cakemix kopen en er zelf wat caccao en losse chocolade druppels bij doen) Volg gewoon de instructies van het pak! Meestal hoeven cupcakes maar zo’n 20 minuutjes in de oven.

Botercrème: Hetzelfde geldt voor de botercrème, wij hebben gebruik gemaakt van een makkelijke mix! – Die potten met ‘mixen’ kocht mijn moeder een paar weken terug bij de taartenwinkel in Spijkenisse, mix voor botercrème/cupcakes/tompoezenroom e.d) – Wil je het zelf maken, bekijk dan dit makkelijke recept. Ik heb er nog 2 druppeltjes eetbare rode kleurstof doorheen gedaan, deze heb ik gekocht bij de Surinaamse Toko.

We zijn begonnen met de cupcakes. Terwijl deze in de oven zitten (170°C / 18-20 minuten), kun je de botercrème maken. Dit moet wel zo’n 10 minuten goed gemixt worden, dus dat kun je mooi doen terwijl de cupcakes in de oven staan ^^

Als de cupcakes klaar zijn moeten ze eerst goed afkoelen voor je de botercrème erop kunt spuiten. De botercrème kun je alvast in de spuitzak doen en in de koelkast leggen, hierdoor wordt de boter die erin zit weer wat harder en kun je straks mooie toefjes spuiten!

Terwijl de cupcakes aan het afkoelen zijn en de botercrème in de koelkast ligt, kun je vast de versiering van marsepein maken. Ik gebruik hiervoor ongekleurde marsepijn van de taartenwinkel, deze kleur ik zelf met potjes ‘Food Color’ en eetbare kleurstof van de Toko.

Ook zie je uitsteekvormpjes en groene glitters (deze heb ik ook bij de taartenwinkel in Spijkenisse gekocht) Die glitters strijk ik straks over mijn hulstblaadjes.

Marsepein kun je héél makkelijk zelf kleuren. Door 1 druppeltje kleurstof over de marsepein heen te strijken, deze telkens opnieuw dubbel te vouwen en uit te rollen, heeft de witte marsepein al snel de kleur die je wil. Als je een stukje overhebt kun je dit gemakkelijk in keukenfolie bewaren (leg het gewoon in een keukenkastje, niet in de koelkast want dan wordt het hard)

Van de rood gekleurde marsepein heeft oma kleine balletjes gemaakt, 3 voor elk hulstblaadje. Van de groen gekleurde marsepijn heb ik 10 grote en 10 kleine blaadjes uitgedrukt. De vormpjes kocht ik op Ebay, daar kun je ze vinden voor een eurootje of twee onder de naam Plunger Cutters.

Met een nailart kwastje (en mijn vinger ghehe) heb ik de glitters over de blaadjes gestreken, ik ben dol op glitters!

Ondertussen zijn de cupcakes afgekoeld en is de botercrème wat harder geworden… Tijd om ze te versieren!

Met een spuitzak en een gekarteld spuitmondje spuit je de botercrème gezellig op de cupcakes, ik vind het leuk om een stukje cupcake ‘bloot’ te laten 😉 Je kunt nu mooi zien dat het chocolade cupcakes zijn!

De hulstblaadjes leg je voorzichtig op de botercrème, als deze goed ligt druk je hem ietsjes aan. De balletjes kun je vastmaken met een ietsie-pietsie van de overgebleven botercrème 🙂

en KLAAR!

Tip: je hoeft natuurlijk niet speciaal naar een taartenwinkel te gaan voor deze spulletjes. Je kunt tegenwoordig ook aardig wat vinden bij de Jamin, Xenos en gewoon bij Albert Heijn. Kleurstof vind je bij de toko op de hoek, cupcake vormpjes voordelig bij de Action en op Ebay is ook een hoop te vinden (zoek maar eens op Sugar Craft, Plunger Cutters of Cupcakes)… Have fun!

Advertenties

0 gedachten over “Persoonlijk || Kerst Cupcakes met oma!

  1. Oh jee, daar komt die bak-drang weer! Ze zijn heel leuk gelukt. Ik gebruik meestal ook gewoon een simpele cakemix, vind ik nog altijd het lekkerste resultaat geven.
    Als “lijm” om bvb die bolletjes op de blaadjes te drukken kan je ook wat poedersuiker mengen met enkele drupjes water tot je een dikke stroop krijgt. Dat plakt zeer goed en droogt eerder doorzichtig op!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s