Overige onderwerpen·Personal stuff

Oh nee! Ik ben op een beauty NO-BUY!

Ik loop op mijn gemak door een winkelstraat en loop langs een drogist, opeens is die verschrikkelijke aantrekkingskracht er. Ik word naar binnen getrokken, ik móet even bij de make-up schappen kijken! Niet bij 1 winkel gebeurt dit, nee bij alle drogisten en parfumerieën…

Dan beginnen de gesprekken met mijzelf (niet hardop hoor ghehe)

  • ‘Ohhh wat een mooie lipstick, die moet ik hebben!’
  • ‘Nee joh, je hebt minimaal al 30 lipsticks thuis liggen’
  • ‘Maar het is nèt een ander kleurtje!’
  • ‘Alsof je die andere 5 kleuren die erop lijken zo vaak gebruikt…’
  • ‘Maar het is een Limited Edition’
  • ‘Maar hij is in de Sale’
  • ‘Maar er ligt er nog maar 1!’
  • ‘Hij is maar €2,49’
  • NEEHEE je hebt het niet nodig!
Vervolgens ligt het product toch vrolijk in mijn winkelmandje en reken ik het af…
Maar het kan erger!
  • Oehh de Limited Edtion nagellakjes van Catrice liggen er nog alle 5
  • ‘Tsja, welke zal ik nemen… Ik kan niet kiezen!
  • Nou wees verstandig, welke vind je het mooist of welke kleur heb je nog niet
  • Ik weet het niet, ik vind ze alle 5 wel mooi
  • Maar je hebt al 200 flesjes nagellak
  • Maar ze hebben zo’n leuke verpakking en 1 flesje is dan ook zo zielig in mijn stash
  • Je gaat ze toch niet gebruiken!
  • Nou dan koop ik ze alle 5, ik kan niet kiezen…

Dit is natuurlijk niet alleen met budget producten het geval, maar ook met mooie luxe producten. Er hangt gewoon zo’n ‘hebben’ gevoel omheen, je gaat er echt op azen! Dit had ik bijvoorbeeld bij het Urban Decay Naked palette, de oude Limited Edition ‘Devoted Poppy’ van MAC en de MAC Semi Precious Rose Quartz … Zo mooi!

Ik kan er zo oprecht gelukkig van worden, mooie beautyproducten. Het feit is alleen dat ik al heel veel make-up heb en dat ik toch niet alles even vaak gebruik, het ligt er alleen maar mooi te wezen!

Nu heb ik al veel (!!!) make-up weggegeven aan m’n vriendinnen, oma en moeder en wordt het tijd dat ik eens ga gebruiken wat ik heb. Ik heb immers genoeg nagellak om elke dag wat anders op te doen, dus ik heb echt geen nieuwe nagellak nodig. Ik kan 365 dagen een andere ooglook maken, dus ik heb ook geen nieuwe oogschaduw nodig, ga zo maar door!

Ik ga het nu dan eindelijk maar eens doen… Een make-up/beauty NO-BUY! Ik heb al 2 weken niets (maar dan ook niets) beautygerelateerds gekocht en ga dit minimaal tot 1 september volhouden, dus dat is een no-buy van 6 weken. En dan bedoel ik dus ook geen nieuwe lipbalm, geen luchtjes, geen gezichtsmaskertjes, gewoon helemaal niets!

Ik denk toch dat ik het wel moeilijk ga krijgen, maar ik ben heel trots als ik het volhoud (misschien nog wel langer dan die 6 weken!) Ik kan het, ik kan het, ik kan het!

Heb jij wel eens een lange no-buy gehouden?
Is een no-buy bij jou ook geen slecht idee?

0 gedachten over “Oh nee! Ik ben op een beauty NO-BUY!

  1. Hihi ik ken het ook wel een beetje hoor, maar het gebeurd me niet altijd. Meestal loop ik gewoon een winkel niet in als ik mezelf heb gezegd niets te kopen.

    Van LE’s (als ze leuk zijn) wil ook altijd meerdere dingen hebben maar met dure producten ben ik best wel voorzichtig. Ik moet mijn eerste MAC product nog kopen, dus ik ben nog steeds aan het zoeken naar iets dat ik ECHT graag wil hebben van dat merk 😉

    Like

  2. Leuk artikeltje om te lezen! 🙂 Ik heb daar eigenlijk niet zoveel last van, maar ik snap best dat het moeilijk is voor bijvoorbeeld jou, die veel meer met beauty bezig is 🙂 Succes! 🙂

    Like

  3. Goed bezig! Ik ga in september een no buy maand houden! Deze maand heb ik vakantie en door het slechte weer ga ik shoppen..ik MOET shoppen en kan me echt niet inhouden. En ik oktober ga ik naar de primark dus dan MOET ik ook shoppen. Maar in september ben ik weer aan het werk en ga ik een hele maand niet shoppen!

    Like

  4. Ik heb ook een NO BUY periode want wil sparen voor mijn vakantie! Gewoon doorzetten en niet zo vaak gaan shoppen hihi..Ik vermijdt de stad gewoon hihi.

    Vind je vorige header wel mooier persoonlijk…

    Like

  5. Hé, Join the club 😀 Ben nu 5 dagen bezig en het gaat tot nu toe goed. Was wel op een soort van braderie een L’Oreal paletje van 5 euro, en ik wilde hem kopen, maar niet gedaan 😀 Hij had bruine tinten en ik had net het Naked Eye Palette van Too Faced gekocht. =D Ik heb mijn no buy tot 1 oktober!

    Like

  6. Ik herken me in je gesprekjes, daarom zit ik ook al 2 weken op een no-buy. Vandaag is de laatste dag, yeeh! Wel denk ik dat ik hier van geleerd heb, ik vind het namelijk veel leuker om morgen op Enchantra wat spulletjes te bestellen waar ik al lang van droom (Sleek make-up, Beautyblender) dan om gewoon maar even een paar nagellakjes te kopen die ik één keer draag en dan weer zat ben.

    Like

  7. Ik moet ook maar eens aan een no-buy houden. Heb laatst meer dan de helft van het geld dat ik verdient voor in de vakantie of om te sparen al uitgegeven en ik voel me er toch best wel schuldig over. Maar ook weer niet omdat ik toch weer mooie producten heb gekocht. Ik ga met je mee doen! 6 weken niet shoppen, maar dan alleen als het héél belangrijk is (nieuwe make-up remover bijvoorbeeld als hij op is) dan koop ik dat nog wel. Maar voorlopig heb ik dat wel genoeg voor 6 weken hihi. Heel veel succes Ilja! En laat je het ons weten of het gelukt is of dat je het langer volgehouden hebt? xx

    Like

  8. Haha wat een vreselijk herkenbaar stuk! Leuk geschreven ook!
    Een beauty no buy is voor mij zeker geen slecht idee. Maar toch nog niet nu 😉 heel erg veel succes ermee!

    Liefs,
    Janneke

    Like

  9. Oehh.. Dat kan ik ook wel gebruiken maar ik heb nu een baan dus dan krijg ik wat meer hte gevoel van: Ajoh.. Nog een uurtje werken en je hebt het weer terug verdient ;P

    Suc6!!

    Like

  10. Hahaha, leuk geschreven en HEEL herkenbaar! Het grootste gedeelte van mijn maandelijkse inkomen (en dat is niet veel, ik ben een arme student, haha) gaat op aan beautyproducten. Ik wil ook een keer zo’n beauty no-buy doen! Maar die LE’s zijn elke keer zo verleidelijk, ik wil elke keer in ieder geval IETS van de LE’s hebben…

    Like

  11. Ik moet eigenlijk een beauty no-buy houden tot 5 februari 2012 want dan gaan mijn beste vriendin en ik naar Londen! Dan is daar de IMATS (International Make-up Artist Trade Show) een soort van beurs voor visagisten met veel verschillende stands van merken zoals MAC, Inglot enzo. Daar kan ik helemaal losgaan, maar ik denk niet dat ik helemaal niets kan kopen tot die tijd. Ik ben echt koopverslaafd als t om make-up gaat hahaha 🙂

    Like

  12. Hahaha ik moest echt lachen om je “interna;l dialogue”. Ik ken het. Kan er ook maar moeilijk 1 meenemen, 5 staat dan toch veel mooier? =) Volgens mij hebben we allemaal stiekem gewoon OCD!

    Like

  13. Haha, hoe herkenbaar. Ik had het net nog! Toch op het laatste moment nog een lippenstift weggelegd.. (mooi nudekleurtje, en hij was nog in de aanbieding!)
    Maar goed, ik heb dat dus ook erg vaak. Ach ik ben een tijdje ziek geweest en nu weer aan het opkrabbelen, dus vind wel dat ik het verdien. Ging vandaag mezelf belonen dat ik deze week elke keer (op de fiets) naar revalidatie was geweest. Duss jeej, weer een nagellak rijker haha

    Like

  14. Haha, ik vind het super van je! Het is ook nog is leuk meegenomen straks, want dan heb je wat spulletjes gebruikt, en dan denk je ineens, ”Hee! dat kan ik wel vaker gebruiken.” zo ga je denk ik ook je producten meer uitproberen, en dat is juist heel leuk!

    liefs !

    Like

  15. Heel veel succes! Ik zou een no buy nooit volhouden. Dan kan ik geen kleding meer kopen (hel), geen sieraden, schoenen, make up, verzorgingsproducten, boeken, cd’s. Ik zou gek worden. Dus dan zou ik wel een kleding no buy kunnen doen, maardaar schiett ik alsnog niet zoveel mee op. Ik ben gewoon shopverslaafd op elk mogelijk vlak haha

    Like

  16. Ik herken het! Echt ik had het vroeger, omdat ik toen veel met uiterlijk bezig was. Toen werd het door omstandigheden een stuk minder. Ik denk dat ik hooguit 1x wat kocht in een jaar en deed daar heel lang mee. En nu? Ik herken je blogpost toch zo, ik moet en zal de Kruidvat inlopen en even kijken, normaal had ik dit nooit.. maar door het bloggen en al het enthousiasme wil ik soms zo graag wat kopen.

    Like

  17. Pff, heel herkenbaar dit. Ik heb ooit een no-buy gedaan en dat ging mij goed af. Het was een no-buy van 10 weken. Het leuke in die week was wel dat ik allerlei dingen kreeg van mensen. Ik kreeg douche gel, een zeepje en een vriendin had een oogschaduwpalet dat ze nooit meer gebruikte en had hier maar 2 kleurtjes uit gebruikt.

    De laatste tijd heb ik mezelf eigenlijk weer op een no-buy gezet. Ik woon sinds kort op mijzelf en die kleine uitgaven kan ik er nu niet bij hebben. Daarbij tijdens de verhuizing viel mij op hoeveel ik eigenlijk wel niet had. Nu heb ik mezelf gezegd dat ik eerst 5 flesjes nagellak echt op moet hebben voordat ik weer eens een nagellakje ga kopen.

    Like

  18. Succes! Ik snap precies wat je bedoelt 😛 Ik ben nu bezig met een ‘halve’ no-buy om op zijn minst mezelf meer bewust te maken van wat ik nou precies koop. Ik wil namelijk mezelf niet gaan martelen met een no-buy in de vakantie 😛 (Houd ik toch niet vol 8-)) Ik heb al goede en slechtere momenten gehad, maar dat hoort er nu eenmaal bij.

    Like

  19. O dat zou ik niet kunnen ik neem me zelf wel eens voor van nou heb je wel genoeg
    Make up maar die rot limited edition verpesten het iedre keer weer dan is het nu of nooit
    Zo ook gisteren heb ik dat mac palet gekocht make up lessons in brown is echt super mooi
    En nog maar vanilla oogschaduw en een quad doosje en brushcleanser zucht weer niet gelukt
    Niks te kopen maar wel super blij

    Like

  20. ik heb kwa scrapbooking weleens een no buy gekocht, oei wat was die moeilijk zeg, misschien dat ik wel met je meedoe met de no buy beauty want dit loopt bij mij op moment ook de pan uit :$

    Good luck, je kan het

    Like

Plaats een reactie